OSB Türkoğlu’nun lokomotifi olacak

Türkoğlu Belediye Başkanı, Türkoğlu OSB Başkanı Osman Okumuş 2019 yılı ekonomisini ve 2020 yılı öngörülerini paylaştı. Başkan Okumuş; “Türkoğlu’nun lokomotifi olacak bir Organize Sanayiye sahibiyiz” ifadelerini kullandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ocak 2020 13:40
OSB Türkoğlu’nun lokomotifi olacak

2018 yılı 10 Ağustos süreci ile başlayan ekonomik dalgalanmanın 2019 yılında toparlanma sürecine girdiğini belirten Osman Okumuş, 2020 yılında da iş adamlarının atağa geçeceğini söyledi. Okumuş; “2018 yılı 10 Ağustos’ta başlayan ekonomik kriz 2019 yılında toparlanma sürecine girdi. Bölgemiz sanayici açısından da yatırımı çok alan bir bölge. Sanayicilerle bu durumla alakalı sürekli iletişim halindeyiz. Ekonomik anlamda kötü günleri geride bıraktık. 2019 yılı tam anlamıyla toparlanma yılı oldu. Son günlerde merkez bankasının hızlı bir şekilde faiz indirimiyle beraberde artık iş adamlarımız önünü görmeye başladı. Yatırım yapmak için hazırlığa başladılar. 2019’da toparlanıp 2020 yılında da iş adamlarımızın atağa geçeceğini düşünüyorum” dedi.

osb-turkoglu’nun-lokomotifi-olacak1.jpg

2018 ve 2019 yılını belediyeler olarak zor geçirdiklerini belirten Başkan Okumuş; “2018 ve 1019 yılını Belediyeler olarak zor geçirdik. Bu da şu yüzden, Türkiye’deki Belediyeler ülkede toplanan vergilerin yüzde 5 ile yüzde 6 arsında para bize ayrılıyor. Sanayinin gelişmesi ile, bacaların tütmesi ile yeni yatırımlarla belediyelere gelen paralarında daha çok artacağı sinyali var. 2020 bizim için Belediyeler açısından çok iyi olacağını düşünüyorum. İnşallah 2024 yılına kadarda hem Büyükşehir Belediyesi hem İlçe Belediyeleri hem de AK Partili belediyeler güzel hizmetler yapacaktır. Geçtiğimiz 5 yıllık dönemde Türkoğlu ve köylerinde hiçbir ayrım yapmadan büyük hizmetler getirdik. Ufak tefek eksikliklerimiz var. Onları da kısa sürede çözeceğiz. Onun için vatandaşlarımızın 2024 yılına kadar Türkoğlu Belediyesi ile herhangi bir sorunun olacağını düşünmüyorum” sözlerine yer verdi.

YENİ OSB’LER İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ

Türkoğlu Organize Sanayi’nin ilçeye katacağı ekonomi ve istihdam değerleri hakkında konuşan Okumuş; “Türkoğlu Organize Sanayi yaklaşık 10 yıl önce bin 350 dönümden oluşan bir alana kuruldu. 28 tane sanayicimize tahsis yapıldı. 28 sanayicimizden şuanda 6 tane fabrika faaliyete geçti. 12 tane fabrikanın inşaatı devam ediyor. Geriye kalanların da ruhsat süreçleri bitmiş durumda. 2020 yılında inşaatlarının başlanması hedefleniyor. Şuanda toplamda 750 kişi çalışıyor. Türkoğlu Organize Sanayi bittiğinde 3 bin 500 kişiye iş olanağı sağlayacaktır. Zeytinyağı fabrikamız ve Alüminyum döküm fabrikamız mevcut. Geri kalan fabrikalarımız tekstil ağırlıklı olacaktır. Burada boya haneler bulunmamaktadır. Burası bacasız sanayi tabir ettiğimiz sanayi ağırlıklıdır, çevre konusunda duyarlıyız. Türkoğlu’nun lokomotifi olacak bir Organize Sanayiye sahibiyiz. Bununla yetinmeyip yeni Organize Sanayiler için mücadele veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.