Onikişubat’ta eğitim her yerde! “Bilgi ve Kültür Evleri”

Onikişubat Belediyesi’nin eğitim hizmetleri şehrin her bir noktasında kendini gösteriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ekim 2018 18:15
Onikişubat’ta eğitim her yerde! “Bilgi ve Kültür Evleri”

Onikişubat ilçesinin her bir noktasında Onikişubat Belediyesi’nin logosunun bulunduğu bir eğitim hizmet binası görebilirsiniz. Bunlara verilebilecek en iyi örneklerden biri de “Bilgi ve Kültür Evleri”. Onikişubat Belediyesi tarafından projelendirilen bu eğitim yatırımı, ilçenin birçok mahallesinde çocukların ders çalışabileceği, kadınların verimli ortamlarda kendilerini geliştirecek aktiviteler yapabileceği, gerektiğinde ise Kur’an Kursu olarak kullanılabileceği ve her türlü sosyal faaliyetlerde faydalanabilecek bir imkân sunuyor.

k1-156.jpg

Gençlere olan ilgisi ile her zaman takdir edilen Başkan Mahçiçek, Bilgi ve Kültür Evlerini çocukların, enerjilerini sokaklarda ve kötü alışkanlık peşinde harcamaları yerine, topluma faydalı bireyler olarak yetişmeleri amacıyla açtığını belirtti.

k2-115.jpg

Kahramanmaraş’ın her bir noktasında bulunan Bilgi ve Kültür Evlerinden tüm vatandaşlar istediği şekilde faydalanabiliyor. Köylerden dönüşen, 73 Mahalleden 62’sinde bulunan Bilgi ve Kültür Evlerinde bayan ve erkek mahremiyetine uygun yapıda klimalı sistemler mevcut.

barbar.jpg

Ayrıca Bilgi ve Kültür Evleri sadece eğitim, kültür ve sanat alanında değil, gerektiğinde düğün, nişan ve taziye gibi merasimlerde de kullanılabiliyor.

oruc.jpg

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “her kesimden vatandaşımız kendini istediği şekilde bu alanlarımızda geliştirebilir, faydalanabilir. Bizler gelişmekte olan bir ülke olarak, her zaman eğitimle ilerleyecek ve daha güçleneceğiz.” Sözlerine yer verirken, kadınlarında burada verilen kurslarla el becerilerini geliştirebileceklerini ve bu vesile ile aile ekonomilerine katkı sağlayabileceklerini belirtti.

sacak.jpg

Onikişubat Sosyal Etkinlik Merkezlerinde Üstün Başarı

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi “Önce İnsan, Önce Eğitim” hizmet anlayışı ile yola çıktığı Sosyal Etkinlik Merkezlerinde gelecek nesillerin yolunu aydınlattı.

Onikişubat Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezlerinde bulunan üniversite hazırlık öğrencilerinin başarısı, Başkan Mahçiçek’i de gururlandırdı.

k3-064.jpg

2017-2018 Sosyal Etkinlik Merkezleri eğitim ve öğretim yılında Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı sonucunda %70 oranında başarı sağlanarak, 1 öğrenci Tıp Fakültesi olmak üzere, 3’ü Diş Hekimliği Fakültesi, 9 Hukuk Fakültesi, 15 Hemşirelik, 20 Öğretmenlik, 24 İlahiyat Fakültesi ve 23 öğrenci Mühendislik Fakültesi kazandı.

Bunun yanı sıra İletişim Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Veterinerlik gibi alanlarda üniversite okumaya hak kazanan toplamda 300 öğrenci emeklerinin karşılığını en güzel şekilde aldı.

k4-020.jpg

Ayrıca üniversiteye girmeye hak kazanan öğrencilerin 100 TL olan harç masraflarının Onikişubat Belediyesi tarafından karşılanacağı belirtildi.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek Sosyal Etkinlik Merkezleri 2017-2018 eğitim ve öğretim döneminde 300 öğrencinin üstün başarı sağlamasından dolayı büyük bir gurur içerisinde olduklarını belirterek, “ Biz istedik ki, öğrencilerimiz zorlu yaşam koşullarında herkesle aynı şartlarda okusun, eğitimi eksik ya da yarım kalmasın. Aileler ekonomi açısından zorlanmasın.

k1-157.jpg

Sosyal Etkinlik Merkezlerimizde 591’i ortaokul,1809’u üniversite hazırlık olmak üzere toplamda 2400 öğrencimize ücretsiz olarak eğitim imkânı sağladık. Verdiğimiz eğitimi ve YKS sonucunu değerlendirmeye aldığımızda %70 oranında başarı sağladık. Ortaokul takviye kurslarımızda ise %81 oranında başarı sağladık. Bu başarı tablosu bizleri fazlasıyla gururlandırdı. Gelecek nesillerimize ışık tutmak, onların meslek sahibi olmasını sağlamak ve başardıklarını görmek tek isteğimizdi. Allah’ın izniyle onlarda bizle bu sonuçlarla gururlandırdı. Bu vesile ile öğrencilerimize ve öğretmenlerimize emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Ayrıca başarılarından ötürü tebrik ediyor ve can-ı gönülden devamını diliyorum.

k2-116.jpg

Bizim ülkemizin böyle aydın, başarılı ve hedefi olan gençlere ihtiyacı var. Bu ülkenin bir adım daha ileri gitmesi için çabalıyor ve yatırımımızı insanımıza, gençlerimize yapıyoruz. İnanıyoruz ki, üreterek güçlenen Türkiye olma yolunda ilerleyecek ve şuan ki durumdan çok daha iyi noktalara gelerek, gelişmiş ülkeler sıralamasında en üst seviyelerde yer alacağız. Birlik, beraberlik ve başarımız daim olsun” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.