Onikişubat sporun başkenti oldu

Sportif faaliyetler açısından göreve geldiği günden bu yana Onikişubat ilçesine 33 milyon yatırım yapan Başkan Mahcicek, “Spor Yapalım, Sağlıklı Kalalım” sloganı ile bireylere sağlıklı yaşamı aşılamaya çalıştığını belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ekim 2018 13:13
Onikişubat sporun başkenti oldu

Sportif faaliyetler açısından göreve geldiği günden bu yana Onikişubat ilçesine 33 milyon yatırım yapan ve “Spor Yapalım, Sağlıklı Kalalım” sloganı ile bireylere sağlıklı yaşamı aşılamaya çalıştığını belirten Başkan Mahçiçek “ Önceliğimiz her zaman insan ve sağlıklı yaşam. Sağlıklı yaşam içinde spora ihtiyacımız var. Düzenli yaşam için, kendimizi dinç hissetmemiz için sportif faaliyetlerden faydalanmalıyız. Bu kapsamda bölgemizin her bir noktasına ulaşarak, vatandaşlarımıza hizmet sağlamaya çalışıyoruz” sözlerini kullandı.

k2-118.jpg

“Türkiye’nin Kesintisiz İlk Bisiklet Yolu Onikişubat’ta”

Onikişubat Belediyesi’nin bölgesine değer kattığı ve hizmete açtığı bir diğer model proje ise Onikişubat Belediyesi Bisiklet ve Yürüyüş Yolu. 9 kilometre yol boyunca kesintisiz olma özelliği ile Türkiye’de ilk olan proje vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Farklı tasarım bisiklet modelleriyle merak uyandıran bu alan her yaştan insana hitap ediyor. Gruplara yönelik bisiklet modellerinin bulunduğu bu mekânda vatandaşlar eğlenceli dakikalar yaşanıyor.

k3-066.jpg

Proje de bisiklet yolu haricinde yine kesintisiz yürüyüş yolu da yerini alıyor. İki ayrı banttan oluşan yolda vatandaşlar bir yandan rahat bir şekilde bisiklete binebilirken, diğer yandan doğa ile iç içe olan alanda yürüyüş yapabiliyor. Kahramanmaraş’a ve bölgesine değer katan proje aynı zamanda vatandaşları sportif faaliyetlere de yönlendirerek, sağlıklı yaşamın önemine dikkat çekiyor.

k1-160.jpg

Mahçiçek “Bu Yıl Onikişubat’ın Gözdesi Yüzme Havuzları Oldu”

Onikişubat Belediyesi’nin yüzme havuzları ilçede yoğun ilgi görüyor. Özellikle yaz kursları ile birlikte öğrencilere ücretsiz olarak yüzme eğitimi imkânı sunan Onikişubat Belediyesi’nin 7 adet kapalı yüzme havuzu bulunuyor. Yaptığı açıklamada bu yıl Onikişubat’ın gözdesinin yüzme havuzları olduğunu belirten Başkan Mahçiçek “2 tanesi Haydarbey ve Necip Fazıl mahallelerimizde yarı olimpik olmak üzere, Şehit Abdullah Çavuş, Piri Reis, Cumhuriyet, Barbaros ve Saçaklızade Mahallelerimizde dahil toplamda 7 adet kapalı yüzme havuzumuz bulunuyor. Yüzme bilmeyen çocuklarımız için yaz okulları kapsamında ücretsiz olarak özel antrenörler eşliğinde yüzme eğitimleri veriyoruz. Orta ölçekli bir spor kompleksi konumunda olan inşası devam eden, iki konsept bir arada Saçaklızade ve Barbaros Bilgi ve Kültür Evlerimizi hem eğitime hem de sportif faaliyetlere katkı sağlamak amacıyla vatandaşımızın hizmetine açacağız. Özellikle yaz kurslarımız kapsamında yüzme eğitimi programlarımız gençlerimiz ve çocuklarımız tarafından yoğun ilgi gördü” ifadelerine yer verdi.

Onikişubat Belediyesi inşa ettiği Bilgi ve Kültür evleri kapsamında okuma salonu olarak hizmet verecek Mevlana Bilgi ve Kültür Evi hariç, aynı konseptte bütün projelerinde eğitimin yanı sıra, fitness salonu gibi sportif faaliyetlerinde gerçekleştirebileceği imkânlar sunuyor.

Bir diğer önemli proje FIBA ve FIVB standartlarına uygun Hürriyet Spor Salonu’ndan da bahseden Başkan Mahçiçek “Burada vatandaşlarımız basketbol, voleybol, masa tenisi ve hanımlara özel fitness gibi imkânlardan da faydalanabiliyor. Yine bulunduğu bölgede sosyal statü açısından zenginlik kazandırıyor” dedi.

k5-008.jpg

Mahalle Kültürü Onikişubat’ta Yaşatılıyor

Bir yandan gelişen teknolojiye ayak uydurup önemli projeler hayata geçiren Başkan Mahçiçek, diğer yandan da gelenek, görenek ve kültürlerini ayakta tutmak için çalışıyor. Bunlara verilebilecek en iyi örnek ise Halı Sahalar. Şehir merkezindeki hizmetin aynısını kırsala da taşıyan Başkan Mahçiçek “3 tanesi beldeden dönüşen mahalleye, 3 tanesi de köyden dönüşen mahalleye, 2 tane okul bahçesi içerisine ve 4 tane de park alanlarında olmak üzere tam 12 halı saha yaparak gelecek nesillerimizin hizmetine sunduk. Bu alanlarda da çocuklarımız ücretsiz olarak sportif faaliyetlerini gerçekleştirebiliyor. Aynı zamanda da mahalle kültürünü yaşatıyor, çocuklarımızın sosyalleşmesini sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

k4-022.jpg

Mahçiçek “Fitness Takımında Hedefimiz 500 Site”

Onikişubat Belediyesi Onikişubat ilçesinde spor alanında yeni bir dönem başlatarak büyük ölçekli site bahçelerine fitness takımları yerleştirdi. Bu zamana kadar 430 fitness takımını site bahçelerine yerleştiren Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, spor yapma imkânını daha da kolaylaştırmak amacıyla böyle bir projeye imza attıklarını, ayrıca ev hanımlarını da daha fazla spora teşvik etmek istediklerini ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.