Onikişubat Belediyesi’nin hizmet anlayışı

Onikişubat Belediyesi eğitime yatırım, insana yatırım anlayışıyla yola çıkarak, Milyonlara imza atmaya devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Mayıs 2018 17:20
Onikişubat Belediyesi’nin hizmet anlayışı

İmza attığı her projede büyük ses getiren Onikişubat Belediyesi’nin model projelerinden biri olan “Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” projesi devam ettiği dört yıl süresince eğitime ve öğrencilerin kitap okumasına ciddi oranda katkı sağladı.

Her yıl Onikişubat Belediyesi tarafından 5’li ve 10’lu setler halinde sadece Onikişubat ilçesine değil, Kahramanmaraş’ta bulunan tüm okullara dağıtılan kitaplar, öğrenciler tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.

Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber yürütülen proje kapsamında toplamda 153.500 kitap basımı gerçekleştirildi.

Projenin son yılında dağıtılan kitaplardan başarı oranlarını tespit etmek amacıyla sınava tabi tutulan öğrenciler, 88.000 kişi sayısı ile hiçbir zorunlulukları olmadığı halde sınavlara katılım sağladı. Büyük ses getiren projenin sadece son yılında 800.000 okuma elde edilirken, başladığı günden bu yana toplamda 1 milyon 660 bin okuma oranına ulaşıldı.

onikisubat-belediyesi’nin-hizmet-anlayisi1.jpg

“Belirlediği Başarı Hedefini Aşan Bir Belediye Başkanı”

Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesine adım atıldığı günden bu yana toplamda 1,5 milyon okuma hedefi belirleyen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, belirlediği başarı hedefini aşarak 1 milyon 660 bin okuma oranına ulaştı. Hem eğitime katkı sağlayıp, başarı elde ettikleri için, hem de belirledikleri hedefin üzerinde bir rakam elde ettikleri için mutluluğunu dile getiren Başkan Mahçiçek, “en önemlisi de gönüllerde yer edinmek, geleceğimizi kurtaracak nesillerimize bir nebzede olsa fayda sağlamak” dedi.

Projenin ilk sınavına katılan 88.000 öğrenci içinden tüm soruları doğru cevaplayan 3605 öğrenci final sınavına girmeye hak kazandı.

“Eğitime 45 Milyon Yatırım”

Onikişubat Belediyesi’nin kırsal ve merkez dâhil olmak üzere hizmet veren Bilgi Kültür Evleri, Sosyal Etkinlik Merkezleri, okullar, yurtlar, kırtasiye yardımı, kitap dağıtımları ile eğitim-öğretime kazandırdığı ve yardımda bulunduğu pek çok hizmetlerin toplam maliyeti 45 Milyon ’dur.

onikisubat-belediyesi’nin-hizmet-anlayisi2.jpg

Onikişubat’ta Eğitim Her Yerde

“Bilgi ve Kültür Evleri

Onikişubat Belediyesi’nin eğitim hizmetleri şehrin her bir noktasında kendini gösteriyor. Onikişubat ilçesinin her bir noktasında Onikişubat Belediyesi’nin logosunun bulunduğu bir eğitim hizmet binası görebilirsiniz.

Bunlara verilebilecek en iyi örneklerden biri de “Bilgi ve Kültür Evleri”

Onikişubat Belediyesi tarafından projelendirilen bu eğitim yatırımı, ilçenin birçok mahallesinde çocukların ders çalışabileceği, kadınların verimli ortamlarda kendilerini geliştirecek aktiviteler yapabileceği, gerektiğinde ise Kur’an Kursu olarak kullanılabileceği ve her türlü sosyal faaliyetlerde faydalanabilecek bir imkân sunuyor.

Gençlere olan ilgisi ile her zaman takdir edilen Başkan Mahçiçek, Bilgi ve Kültür Evlerini çocukların, enerjilerini sokaklarda ve kötü alışkanlık peşinde harcamaları yerine, topluma faydalı bireyler olarak yetişmeleri amacıyla açtığını belirtti.

Kahramanmaraş’ın her bir noktasında bulunan Bilgi ve Kültür Evlerinden tüm vatandaşlar istediği şekilde faydalanabiliyor. Köylerden dönüşen, 73 Mahalleden 62’sinde bulunan Bilgi ve Kültür Evlerinde bayan ve erkek mahremiyetine uygun yapıda klimalı sistemler mevcut.

Ayrıca Bilgi ve Kültür Evleri sadece eğitim, kültür ve sanat alanında değil, gerektiğinde düğün, nişan ve taziye gibi merasimlerde de kullanılabiliyor.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “her kesimden vatandaşımız kendini istediği şekilde bu alanlarımızda geliştirebilir, faydalanabilir. Bizler gelişmekte olan bir ülke olarak, her zaman eğitimle ilerleyecek ve daha güçleneceğiz.” Sözlerine yer verirken, kadınlarında burada verilen kurslarla el becerilerini geliştirebileceklerini ve bu vesile ile aile ekonomilerine katkı sağlayabileceklerini belirtti.

onikisubat-belediyesi’nin-hizmet-anlayisi4.jpg

Mahçiçek “Binlerce Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezleri İle Yeşerecek”

Onikişubat Belediyesi'nin, örgün eğitime destek olmak ve okullaşma oranını arttırmak amacıyla hayata geçirdiği “Sosyal Etkinlik Merkezleri” Kahramanmaraş’ta farkındalık yaratan projeler arasında yer alıyor.

Onikişubat Belediyesi bu eğitim merkezlerinde deneyimli ve tecrübeli 25 öğretmen ile birlikte 35 kişilik bir kadro ile gençleri geleceğe hazırlıyor. Sosyal Etkinlik Merkezlerinde şuan da 591 ortaokul öğrencisi olmak üzere toplamda 2400 öğrenci ücretsiz olarak üniversite hazırlık eğitimi görüyor.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek “Sosyal Etkinlik Merkezlerimizle amacımız hem öğrencilerimizin eğitime hem de ailelerimizin ekonomisine katkı sağlamak. Burada öğrencilerimiz temel dini bilgilerden, değerler eğitimine, adab-ı muaşeretten, lise, ortaokul takviye kurslarına ve etüt sınıflarına kadar tamamen ücretsiz olarak ortaokul ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere hizmet vermektedir” sözlerine yer verdi. Ayrıca Mahçiçek, bütün öğrencileri bu merkezlere davet ederek, istedikleri gibi faydalanabileceklerini de belirtti.

“7 Güzel Adamın Şehrine 7 İmam Hatip Okulu Çalışmaları Devam Ediyor”

Onikişubat Belediyesi eğitim alanında yaptığı güzel ve başarılı işlere imza atmaya devam ediyor.

Bu kapsamda 7 güzel adamın şehrine 7 imam hatip okulu yapma kararı alan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, projelerine kattığı anlamlarla da akıllara kazınıyor.

Bugüne kadar yaptığı bütün işlerde ve Kahramanmaraş’a kattığı değerlerle her zaman ayakta alkışlanan Belediye Başkanı her konuşmasında önceliği eğitime verdiğini belirtiyor.

7 güzel adamın şehrine yapılan 7 İmam Hatip Okulu projesi kapsamında bazı okullar eğitime açılmış bazılarının ise inşası devam ediyor. Hizmet binaların yapım aşaması ise şöyle;

Döngele Mahallesinde, 2350 m2 alana sahip 6 katlı, 17 derslik bulunan İmam Hatip Ortaokulu ve 5 katlı 20 odalı 80 kişi kapasiteli olan öğrenci yurdu projelendirip, yapımı tamamlandı.

onikisubat-belediyesi’nin-hizmet-anlayisi3.jpg

Dönüklü ve Ilıca Mahallesinde hizmet veren İmam Hatip Okulları, 80 kişilik kapasiteli öğrenci yurdu ile birlikte, 12 derslikli standartlara uygun sınıf mevcudu, 1746 m2 alanda 5 katlıdır. Eğitime açılmıştır.

Kale mahallesine yapılan 17 derslikli 2350 m2 alanda 5 katlı Şehit Abdullah Tayyip Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminde hizmete açılacaktır. 1615 m2 alana 4 katlı 20 odalı 80 kişi kapasiteli olan öğrenci yurdunun da yapım aşaması tamamlandı ve öğrencilerin hizmetine sunmaya hazırlanıyor.

Kurtlar Mahallemize de 2350 m2 alanda 17 derslikli 6 katlı İmam Okulunu kazandırmaya hazırlanan belediye, barınma sorununu da ortadan kaldırmak isteyerek, 20 odalı 5 katlı 80 kişi kapasiteli olan öğrenci yurdunun yapım aşamasını tamamlandı. 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin hizmetine açılacak.

Tekir Mahallesinde, 2350 m2 alanda 6 katlı, 17 derslik bulunan İmam Hatip Ortaokulu ve 1615 m2’lik 5 kattan oluşan 20 odalı 80 kişi kapasiteli olan öğrenci yurdunu projelendiren Onikişubat Belediyesi, inşaat çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiriyor.

7. İmam Hatip Okulu da merkezde proje imam hatip olarak projelendirilmiştir. Türkiye’de ki proje imam hatiplerin en büyüğü olacak şekilde tasarlanan okul içerisinde; Kapalı spor salonu, dil ve sanat akademisiyle mükemmele yakın bir okul olması yolunda çalışmalar devam ediyor.

Öte yandan yapımı tamamlanan 15 odalı ve 6 katlı olarak tasarlanarak, öğrencilere konforlu barınma imkânı sunan Fatih mahallesinde ki yurt binası Onikişubat Belediyesi tarafından lise ve üniversite de eğitim gören erkek öğrencilerin kullanımına tahsis edilmek üzere Türkiye Gençlik Vakfı’na tahsis edildi.

Barbaros Mahallesi’nde bulunan yurt ise üniversitede eğitim gören erkek öğrencilerin kullanımına verilmek üzere, Birlik Vakfı Milli Türk Talebe Birliği Kahramanmaraş Şubesi Konuk Evi’ne tahsis edildi.

Onikişubat Belediyesi eğitime yaptığı yatırımlarla 1000’ yakın öğrenciye de barınma imkânı sunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.