On bin öğrenci Dulkadiroğlu’nu tanıdı

Dulkadiroğlu Kaymakamlığı, Dulkadiroğlu Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İş Birliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında 10 bin öğrenci ilçenin tarihi ve kültürel değerlerini yakından tanıma imkanı buldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Temmuz 2018 09:25
On bin öğrenci Dulkadiroğlu’nu tanıdı

Öğrencilerin yaz tatilini en iyi şekilde değerlendirmesi amacıyla başlatılan proje kapsamında toplamda 10 bin öğrenci Dulkadiroğlu Belediyesi turizm tur otobüsü ile ilçeye taşındı. Özellikle tatil imkanı bulunmayan öğrencilerin karne hediyesi olarak planlanan proje, ilçenin öğrencilere en iyi şekilde tanıtılmasını sağladı.
Kahramanmaraş Müzesi, Mutfak Müzesi, Tarihi Konaklar, Dulkadiroğlu Belediyesi Mesire Alanı ve Sinema programıyla gerçekleştirilen geziden öğrencilerde son derece memnun ayrıldı. Dulkadiroğlu Belediyesi ve Dulkadiroğlu Kaymakamlığı bu gibi projeleri ortak sürdürmeyi devam edeceklerini bildirdi.

kkk-001.jpg
TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİNİ DAHA İYİ TANIYORLAR

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, proje ile ilgili şunları söyledi: “Öğrencilerimizin eğitimlerine katkı sağlamak ve kültürel amaçlı bu organizasyona ortak olduk. Bu projeye bizzat katılarak öğrencilerimizin memnuniyetini tecrübe ettik. Öğrenci kardeşlerimiz bu tür projelerle tarihini daha iyi öğreniyor. Müzeleri gezerek tarih ile ilgili bilgiler alıyor. Bu alanlarla öğrencilerimizi buluşturmaktan çok memnunuz. Bu projeye emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Öğrenci kardeşlerimize de başarılar diliyorum.”

kk1-016.jpg

ÖĞRENCİLER İLÇEYİ DAHA İYİ TANIYOR

Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, projenin amacını ve hedefini şu şekilde anlattı: “Dulkadiroğlu Kaymakamlığı olarak birinci önceliğimiz toplumumuzun temel yapı taşı olan ailelerimizi ve gençlerimizin sosyal ve kültürel alanda kalkındırarak geleceğe hazırlamaktadır. Bu kapsamda durmadan yorulmadan sosyal içerikli projeleri hayata geçiriyoruz. Bu projelerden en önemlilerinden biri olan Aile Destek ve Eğitim Merkezi projemiz kapsamında bölgemizde yaşayan sosyal ve ekonomik yönden yetersiz olan gençlerimizin yaz tatillerinde hayallerine dokunmak ve unutulmayacak bir gün yaşatmak amacı ile programımız hazırlanmıştır. Programımız sabah kahvaltı ikramı ile başlayıp, Kahramanmaraş Müzesi ziyareti, Dulkadiroğlu Belediyesi Mutfak Müzesi, Dulkadiroğlu Belediyesi Konuşan Kitaplık ve Masal Odası ziyaretleri ve masal dinletisi, Kahramanmaraş Kurtuluş Müzesi Ziyaretleri yapılarak milli manevi ve kültürel değerlerimiz gençlerimize yerinde aktarılmaktadır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.