Mustafa Çiftçi Kahramanmaraş’ta Deprem Konutları ve Destekler Açıklandı
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Kahramanmaraş ziyaretinde deprem sonrası yürütülen çalışmaların son durumunu paylaştı; kentte 68 bini aşkın konutun kurası çekildiğini ve milyarlarca liralık destek sağlandığını açıkladı.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kahramanmaraş’a geldi. Sabah saatlerinde valiliği ziyaret ederek programına başlayan Çiftçi, ardından Büyükşehir Belediye Başkanlığına geçti. Kentteki ziyaretleri kapsamında AK Parti İl Teşkilatı ile de bir araya gelen Bakan, burada gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.
Ramazan ayının ilk cumasını Kahramanmaraş’ta geçirdiği için memnuniyet duyduğunu belirten Çiftçi, şehrin Milli Mücadele’deki rolü ve kültürel mirasıyla Türkiye için özel bir konuma sahip olduğunu söyledi. 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından devletin tüm imkânlarıyla sahada olduğunu ifade eden Çiftçi, Kahramanmaraş’ın “asrın dayanışmasının sembol şehirlerinden biri” haline geldiğini dile getirdi.
Deprem sonrası yürütülen çalışmalar hakkında veriler paylaşan Çiftçi, kent genelinde 52 bin 575’i merkezlerde, 15 bin 615’i kırsalda olmak üzere toplam 68 bin 190 konutun kurasının çekildiğini, ayrıca 5 bin 766 iş yerinin hak sahiplerine teslim edilmek üzere belirlendiğini açıkladı.
Nakdi yardımlara da değinen Çiftçi, 49 bin 609 haneye toplam 6 milyar 140 milyon lira kira desteği verildiğini, 252 bin 555 haneye 10 bin liralık yardım yapıldığını, 93 bin 611 haneye taşınma desteği sağlandığını ve 9 bin 868 ihtiyaç sahibi haneye ESEN Kart dağıtıldığını bildirdi.
Kahramanmaraş’a yıkım, enkaz kaldırma, barınma ve sosyal destekler dâhil 19 milyar lirayı aşan kamu kaynağı aktarıldığını belirten Çiftçi, ülke genelinde ise bugüne kadar 455 bin 357 bağımsız bölümün hak sahiplerine teslim edildiğini ifade etti.
Sahadaki çalışmaların umut verici olduğunu söyleyen Bakan Çiftçi, Kahramanmaraş’ın kısa sürede daha güçlü bir şekilde ayağa kalkacağını vurguladı.
KAYNAK: Maraştanhaber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.