Müslümanlar için Özel Gece: Berat Kandili 2024 Ne Zaman?

2024 Berat Kandili, 24 Şubat Cumartesi gecesi idrak edilecek. İslam aleminde önemli bir gün; günahların arındığı, duaların kabul olduğu anlamına geliyor. Berat Kandili 2024 ne zaman? Sorusunun cevabı haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Şubat 2024 17:35
Müslümanlar için Özel Gece: Berat Kandili 2024 Ne Zaman?

Berat Kandili, 2024 yılında Şaban ayının on dördüncü gününü on beşinci gününe bağlayan gece olarak kutlanacak. Bu kutsal gecenin tarihi, Diyanet dini günler takvimine göre 24 Şubat 2024 Cumartesi gününe denk gelmektedir.

Berat Kandili, Recep, Şaban ve Ramazan aylarını içeren mübarek üç ayların içinde özel bir yer tutmaktadır. Berat kelimesi Arapça'da 'aklanma ve arınma' anlamına gelir. İslam inancına göre, bu gece saf ve arı bir zaman olarak kabul edilir. Müminler, bu özel gecede tövbe ederek günahlarından arınma şansına sahip olduklarına inanırlar.

Berat Kandili, milyonlarca Müslümanın ellerini semaya açarak ibadetlerini yerine getireceği ve dualarını edeceği önemli bir dini gün olarak bilinir. İslam alemi için anlam taşıyan bu gece, manevi anlamda bir arınma ve ibadet fırsatı olarak değerlendirilir.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.