MÜSİAD salgında ve ramazanda kendini gösterdi

MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı ve Kervan Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mayıs 2020 12:17
MÜSİAD salgında ve ramazanda kendini gösterdi

MÜSİAD’ın salgınla mücadelede alınan önlemler ve ramazan ayı faaliyetleri konusunda bilgiler veren Kervancıoğlu, “her platformda devletimizin ve milletimizin arkasında olmayı sürdüreceğiz” dedi.

MÜSİAD, PANDEMİ SÜRECİNDE BUGÜNE NELER YAPTI? NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?

Korona virüs salgını hem ülkemizi hem de dünyayı etkisi altına aldı ve bu etkisini hala sürdürüyor. Başta Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanımız, Bakanlıklarımız, sağlık çalışanlarımız, emniyet mensuplarımız ve milletimiz çok büyük mücadele sergilediler. Ciddi başarılar elde edildi. Bu ülkenin başarısı tüm dünyaya örnek oldu. Önlemler alındı ve elbette halkımız alınan önlemlere riayet etti. Halk uymasaydı eğer durum çok daha kötü olabilirdi. Cumhurbaşkanımızın ‘Bizbize Yeteriz Türkiyem’ kampanyası başlatması çok önemli bir hamleydi. Amacına da ulaşan bir çalışma oldu. Müsiad olarak noktada mali ve fiili anlamda kampanyaya destek olduk. Biz MÜSİAD olarak genel başkanımızın öncülüğünde her platformda devletimizin ve milletimizin arkasında olmayı sürdüreceğiz.

Kahramanmaraş MÜSİAD olarak sürecin başından bugüne kadar online toplantılara devam ettik. İş adamlarımızın ve üyelerimizin her zaman yanında olduk. Çünkü işimiz bu. Biz birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece biz kimse yıkamaz. Şehrimizde yaşanan sorunları da genel başkanlığımıza iletiyoruz. Şimdiye kadar çözülmeyen hiçbir derdimizin olmadığını belirtmek isterim.

MÜSİAD’IN RAMAZAN AYI FAALİYETLERİ HAKKINDA NELER SÖYLERSİNİZ?

Ramazan ayı dolayısıyla güzel bir çalışma yaptık. Zimem defteri dediğimiz MÜSİAD has olan Osmanlıdan bu yana gelen bir geleneği devam ettiriyoruz. Bu defter bakkalların veresiye defterlerini alıyoruz. Hesapları borçları sıfırlıyoruz. Kimse kimseyi tanımaksızın şahsı ön planı çıkarmadan MÜSİAD’dan geldiler diye biliniyoruz. Bu anı yaşayan vatandaşlar çoğu zaman duygulanıp gözyaşları döktükleriniz biliyoruz. 500 çift ayakkabımız var. Şehrimize bağlı 4 köy belirledik bu hafta içinde oraya ulaştırıp vatandaşımıza vereceğiz.”

KERVAN LEZZET GRUBU OLARAK PANDEMİ SÜRECİNİ NASIL GEÇİRDİNİZ?

Kervan lezzet grubu, gönen tekstil, enerji ve hayvancılık olarak dört ana kolda hizmet veriyoruz. Herşeyi devletten beklemenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Devlet varsa biz varız devlet yoksa bizde yaşayamayız. Kervan lezzet grubu ve tekstil kısmı tamamen durdu. Pandemi süreci boyunca bu alanlarda çalışmıyoruz. Fakat biz yine de tek bir personelimizin çıkışını vermedik. Hatta maddi yardımlar yaptık. Gıda yardımız ve nakdi para yardımı da dâhil olmak üzere personelimiz hep gözettik. Kervan Lezzet Grubu olarak Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu ‘Bizbize Yeteriz Türkiyem’ kampanyasına destek verdik. Biz bu ülkenin insanlarını seviyoruz. İhracat bizim önemli kapımızdı. Pandemi süreci bu kısmı da tıkamıştı ancak üretimi tekrar başladık. Makinalarımız çalışıyor. Dondurmaya çok ciddi talepler başladı.

Geçtiğimiz yılın üretim kapasitesine ve şu ankine baktığımız zaman; biraz ara vermemize rağmen o arayı kapatma mücadelesi veriyoruz. Bu virüs sürecini hızlı bir şekilde atlatırsak ve bilinçli olursak, sonucunda daha güzel günlerimiz olacak. Bu süreçte devletimizin bütün birimleri teyakkuzda ve bize de vatandaş olarak hem de iş insanı olarak uymak düşüyor. Kervan Lezzet Grubu olarak 2020 hedeflerini tutturma hedefiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz ve inşallah tutturacağız.

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE TÜRKİYE’DE TÜKETİLEN KAHRAMANMARAŞ DONDURMASININ YÜZDE 10’UNU KENDİNİZİN ÜRETTİĞİNİ SÖYLEMİŞTİNİZ. BU RAKAMLARI YÜKSELTME HEDEFLERİNİZ VARDI. AYNI HEDEFLER DEVAM EDİYOR MU?

Eğer virüs süreci olmasaydı, Kervan Lezzet Grubu olarak çok büyük hedeflerimiz vardı. Yüzde 10’ların üstüne çıkmak adına ne gerekiyorsa yapacağız. Kahramanmaraş’ta Ticaret Sanayi Odamıza kayıtlı 24 tane dondurma üreticimiz var. Virüs süreci sektörümüzü çok etkiledi. Bir de birkaç tane kendini uzman sanan kişiler dondurma ile ilgili açıklamalar yaptılar. Dondurmanın virüsü artırdığına yönelik bilgi paylaşımı oldu. Bu durum insanlarımızı dondurmadan uzaklaştırdı. Dondurma ile ilgili açıklama yapılacaksa eğer, iyi ce araştırılması gerekiyor. Dondurma bizim hassas noktamızdır ve bu konuda yanlış bilgi aktarılmasına göz yumamayız. Ve kurumsal firmalar adına kimse açıklama yapmamalı. Kurumsal firmaların ürettiği dondurmalardan hiçbir şekilde zarar gelmez. Sütteki mikropların kırılması için gerekli düzende bütün ka6ynatma işlemleri tamamıyla yapılıyor. Ancak merdiven altı üreticilerden dondurma alanlar var ise onlar için aynı durumu söylemek imkansızdır. Kahramanmaraş Dondurması, uygun şartlarda üretiliyorsa kesinlikle o dondurmanın içerisinde mikrop bulamazsınız. Dolayısı ile hasta olma riskiniz de yoktur. Bizde bademcik ameliyatı olan vatandaşa doktorlarımız Kahramanmaraş Dondurması öneriyor. Salep de insanın vücut direncini artırıyor. Keçi sütü, anne sütünden sonra gelen süttür. Bizim Ahir Dağında yetişen salebimizin içerisinde pancar şekerinden ürettiğimiz şekeri kullanıyoruz. Bu da insanlarımızın vücut direncini artırıyor.

SEKTÖR ADINA NELER YAPIYORSUNUZ?

Türkoğlu’nda Gıda Organize Sanayi Bölgesi için bir çalışma yaptık. Sanayi Bakanımıza bir proje verdik. Projede dondurma tarhana ve biber üreticileri ile ilgili bir sanayi oluşturulması vardı. Sanayi Bakanımız tarafından proje onaylandı. Şu anda 500 dönüm civarında bir alana kurulacak bir gıda sanayimiz var. Kahramanmaraş’ın her bölgesinde ayrı ayrı üreticilerimiz var. Bizim amacımız üreticilerimizi bir araya toplamak. O kardeşlerimize Sanayi bölgemizin içerisinde yerler tahsis edeceğiz. Bunun sayesinde daha önce üretim yapan arkadaşlarımız üretimlerini de genişletecek. Çünkü şuanda birçok firmamızda alan problemleri var. 10 ton üreten 15 ton üretim yapacak. Bu sayede hem Kahramanmaraş’ımızın ismini her platformda duyurmaya başlayacağız. Hem de üretimlerimizi genişleteceğiz. Bunu hep birlikte başaracağız. Biz şu anda bu işe öncülük yapıyoruz ve çalışmalarımıza ara vermiyoruz. Biz oraya hep birlikte taşındığımızda rakamlarımızı en az 2’ye katlayacağız. Bu sanayi bölgemizin bize çok büyük katkıları olacak. Kahramanmaraş’ta biz fasonculuk yapmayacağız. Biz şehrimizden markalar çıkaracağız. Bu markalarımızı da dünyaya taşıyacağız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.