Müjde! Zamlar bu ay hesapta...

Müjde! Zamlar bu ay hesapta...

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Temmuz 2017 11:12
Müjde! Zamlar bu ay hesapta...

Emekliler ve memurların zam oranları belli oldu. Zamlı maaşlar bu ay hesaplarda olacak. Yıllık zam oranları da memur ve memur emeklileri için yüzde 10.1, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için ise yüzde 10.9 olarak gerçekleşecek.

Nihayet beklenen rakamlar açıklandı ve önceki gün 15 milyon emekli ve memurun 2017 Temmuz ayına ait zam oranları belli oldu.

Bir kez daha hatırlatalım. 5 aylık enflasyon yüzde 6.18 çıkmıştı. Son rakam olan Haziran enflasyonu da eklendiğinde kesin oran ortaya çıkacaktı. Gıda fiyatlarındaki düşüş ile birlikte haziran ayı enflasyonu eksi 0.27 olarak gerçekleşti. Buna göre de 6 aylık enflasyon oranı yüzde 5.89 oldu.

Bu rakamın iki türlü anlamı bulunuyor. Birincisi tamamı SSK ve Bağ-Kur emeklilerine zam olarak yansıtılacak. İkincisi ise memur ve memur emeklilerine yüzde 4'lük zamlarına ilaveten yüzde 2.92 oranında enflasyon farkı olarak ödenecek.

Memur emeklileri ise maaşlarını erken aldıkları için bu ay sadece zamları ve enflasyon farklarını alacak. Bu yıl tüm emeklilere ve memurlara böylece ikinci zam da yapılmış oldu. SSK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak ayında yüzde 4.73 enflasyon zammı almışlardı.

Memur ve memur emeklileri ise Ocak 2017'de toplu sözleşme gereği yüzde 3 oranında zam almışlardı. Temmuz'da SSK ve Bağ-Kurlulara 5.89 memur ve memur emeklilerine ise yüzde 6.92 oranında zam veriliyor.

Ocak'ta verilecek zamlar ise SSK ve Bağ-Kurlular için bu dönemdeki 6 aylık enflasyon kadar olacak. Memur ve memur emeklilerinin zam oranları ise Ağustos'ta yapılacak toplu sözleşme görüşmelerinde belirlenecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.