Muhsin Yazıcıoğlu davası ertelendi

Büyük Birlik Partisi (BBP) kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüne yol açan helikopter kazası ve olayla ilgili soruşturmalara FETÖ müdahalesinin araştırılması için açılan 19 sanıklı davanın üçüncü duruşması, Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza...

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ekim 2021 10:30
Muhsin Yazıcıoğlu davası ertelendi

Büyük Birlik Partisi (BBP) kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüne yol açan helikopter kazası ve olayla ilgili soruşturmalara FETÖ müdahalesinin araştırılması için açılan 19 sanıklı davanın üçüncü duruşması, Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmaya, Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, oğlu avukatları ve sınırlı sayıda vatandaş katıldı. Duruşma, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması talebiyle 14,15 ve 16 Şubat 2022 tarihlerine ertelendi.
15 Temmuz darbe girişiminde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldıran darbeci askerlerin arasındaki Astsubay Üstçavuş Aydın Özsıcak ve darbe girişimi akşamı 2 polisi şehit eden suikast timini taşıyan pilot Yarbay Davut Uçum bugün Kahramanmaraş'ta Muhsin Yazıcıoğlu davasında sanık olarak dinlendi.
Eski Yarbay Davut Uçum ve Astsubay Aydın Özsıcak, yaptıkları savunmada, Yazıcıoğlu'nun helikopterinin 25 Mart 2009'da düştüğünü, kendilerinin ise 4 gün sonra 29 Mart'ta Genelkurmay tarafından yazılan emirle kaza kırım ekibi olarak gittiğini, helikopterden parça söktüklerine dair iddiaları kabul etmediklerini, bunun teknik olarak mümkün olmadığını, haklarında isnat edilen suçlamaların hiç birisini kabul etmediklerini söylediler.

Özsıcak, yaptığı savunmada, “Helikopterden parça sökmediğini ve incelerken görüntülendim” sözünü burada da tekrar ederek, helikopterin o şartlarda uçmaması gerektiğini, büyük bir hata yapıldığını ifade etti. Diğer sanıklar da haklarında isnat edilen suçlamaları kabul etmeyerek beraatlarını talep ettiler.
Yaklaşık 12 saat süren duruşma, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması ve Yazıcıoğlu'nun avukatlarından Kemal Yavuz'un ağabeyinin ölümü nedeniyle 14 Şubat 2022 tarihine ertelendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.