Miting havasında açılış, Türkoğlu’nda büyük coşku

Türkoğlu’nda yaptığı hizmetleri seçim çalışmalarında da gözler önüne seren Belediye Başkanı Osman Okumuş, AK Parti’nin seçim büroları açılışlarında en yoğun kalabalığa ulaştı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Şubat 2019 10:37
Miting havasında açılış, Türkoğlu’nda büyük coşku

Miting havasında geçen açılış programına Kahramanmaraş siyasetinden birçok isim katıldı.

“31 Martı beklemeye gerek yok, bu kalabalığımız 31 Mart akşamının habercisidir” diyerek konuşmasına başlayan Başkan Okumuş; “2014 yılında göreve geldiğimizde Türkoğlu’nun Kahramanmaraş’ın gözde ilçelerinden biri olacağını söylemiştik. Geçtiğimiz 5 yıllık süreç içerisinde bunu başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu nedenle alnımız ak, halkımızla birlikte seçimlerde destan yazacağız. Kısa zamanda Türkiye’nin sayılı kamu külliyelerinden bir tanesinin çalışmasını başlattık ve belediye binamıza geçiş yaptık. Kaymakamlık binamızı da 2 ay içerisinde yeni yerimize taşıyacağız. Ve Türkiye23nin örnek kamu külliyelerinden bir tanesini kullanıma açmış olacağız. İmalı deresi üzerinde bulunan 90 tane iş yerinin kentsel dönüşüme alınmasını sağladık. Kaymakamlık lojmanını yeni yerine taşıdık. Adliye lojmanlarını da yeni yerine taşıyarak, her şehrin bir meydanı olması gerektiğini düşünerek, çalışmalarımızı başlattık. Çalışmalarımız sonucunda Türkoğlu’nun kalbi olan buraya bir kent meydanı yaptık. Cumhurbaşkanımız 17 yılda Türkiye’yi nasıl dünya standartlarına ulaştırdıysa, biz de Türkoğlu’nu bu doğrultuda Kahramanmaraş’ın en gözde ilçelerinden biri haline getirdik. 2014 ile 2019 yılı arasında hükümetimizin ve büyükşehir belediyemizin de desteği ile Türkoğlu Belediyemizin de emekleri ile bir trilyondan fazla yatırım yaptık” dedi.

miting-havasinda-acilis,-turkoglu’nda-buyuk-cosku.jpg

YOLLAR, KİLİT PARKELER, KÜLTÜREL DEĞERLER

Türkoğlu’nda yaptıkları hizmetlerden bahseden Başkan Okumuş, ihtiyaçların sonuna kadar karşılık bulduğuna değindi. Okumuş; “Kahramanmaraş’a yakınlığı dezavantaj gören bir zihniyetten, avantaj olarak görülmesini sağlayan bir belediyecilik stratejisi yürüttük. 25 kilometrekareden 650 kilometre kareye hizmet etmek nasip oldu. Doluca’dan, çataloluk’a kadar 25 kilometre yol, Türkoğlu’ndan Bahçe sınırına kadar 25 kilometrelik grup yolu, Narlı ovasına kadar 15 tane mahallemizin bağlantı yolları ve 44 mahallemizin mahalle içindeki yollarını yüzde 95 civarında bitirdik. 3 milyon metrekare kilit parke yaptık. Şehirde be varsa köyde de o olacak dedik. Türkoğlu’muzu çamurdan çöpten kurtardık. Meydanımızdan 3 kilometre ileride at çiftliğinden okçuluk eğitim merkezine kadar faaliyete açtık. 2014 seçimlerine gün kala bu dere üzerinde arabaların gittiği köprü haricinde köprü yoktu. Seçimlerden sonra bu alana 8 tane köprü yaptık. Modern şehirlerde olan yürüyüş ve bisiklet yollarını yaptık. Yüzde 99 oranında doğalgazı Türkoğlu’na getirdik. Mahir Ünal caddemizde istihdamı artırdık ve memurlarımızın Türkoğlu’nda kalması için çalışmalar geliştirdik. İmar çalışmaları ile 20’nin üzerinde müteahhiti Türkoğlu’na kazandırdık.

miting-havasinda-acilis,-turkoglu’nda-buyuk-cosku1.jpg

Kahramanmaraş’ın ilçeleri içerisinde nüfusu en hızlı artış gösteren ilçe olduk. Bir takım kişiler bizim yaptığımız projeleri sahipleniyormuş. Projeleri kendirlerinin çizdiklerini söylüyorlarmış. Mesele sadece projeyi çizmek değil, asıl mesele projeyi hayata geçirip takibini sağlamak. Kahramanmaraş’ın ikinci büyük camisini ibadete açtık. Şehrin kültürel değerlerini de artırmamız gerekiyordu. Bu konuda üniversitemiz ile protokol sağlayarak iş adamlarımızla birlikte öğrencilerimizin hizmetine binalar yaptık. Şu anda 600 öğrenci eğitim görüyor, önümüzdeki yıllarda 2 bin öğrenci gelecek. Lojistik merkezimizde bine yakın, hastanemizde 150 civarında, organize sanayimizde 3 bin 500 ve cezaevi konseptinde bin 500 tane memur istihdam ediliyor. işsizliğin kökünü Türkoğlu’nda kazıyacağız. 15 yıllık belediyeciliğin tecrübesi ile şehrimize değer katarken halkımızın refahını artırmak için de mücadele verdik.

miting-havasinda-acilis,-turkoglu’nda-buyuk-cosku2.jpg

Yaptığımız projelerde Ankara’ya gittiğimiz zaman her zaman destek aldığımız Genel Başkan Yardımcımıza çok teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediyesinde Hayrettin Güngör, Türkoğlu’nda Osman Okumuş ve Ankara’da milletvekillerimiz olduğu sürece 5 yıl içerisinde Türkoğlu’nu 5’e katlayacağız. Birçok projemiz var, bunları siz de görüyorsunuz. Bu dönemde sloganımız gönül belediyeciliği. Vatandaşlarımızda daha önce olduğu gibi bu dönem de ağırlıklı şekilde vakit ayıracağız. Kırgınlıkları bir tarafa bırakıp, Cumhuriyet döneminde bu yana en büyük kalkınmayı sağlayan sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte tekrar yürüme kararı alacağız” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.