Milli Mücadele kahramanlarından Mühendis Abdüllatif

Gazi. Milli Mücadele Kahramanı. Hayatı hakkında geniş bilgi bulunmamaktadır. Şehrin düşman işgaline uğradığı günlerde Maraş’ta mühendis olarak görev yapmaktadır.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Şubat 2020 11:57
Milli Mücadele kahramanlarından Mühendis Abdüllatif

Gazi. Milli Mücadele Kahramanı. Hayatı hakkında geniş bilgi bulunmamaktadır. Şehrin düşman işgaline uğradığı günlerde Maraş’ta mühendis olarak görev yapmaktadır. 28 Kasım 1919’daki Bayrak Olayının ardından Fransız ve Ermenilerin taşkınlıklarını daha da artıracağını düşünerek Kayabaşı Mahallesinde Arslan Bey, Tapu memuru Faik Bey ve Evliya Efendiler ile birlikte teşkilat kurma çalışmalarında yer alır. Rafet Efendi başkanlığında kurulan ilk Heyet-i Müteşebbise üyesidir. Çiçekli de toplanan Merkez Heyeti tarafından da aza seçilir.

General Keret’in 21 Ocak 1920 Çarşamba günü için tezkere ile çağırdığı şehrin ileri gelenleri arasında o da vardır. Davetlilerin bir kısmı görüşme sonucu serbest bırakılırken tutsak olarak alıkonulan 7 kişiden biri olur.

21 günlük Maraş-Fransız savaşı süresince Amerikan Kolejinde tutsak olarak alıkonulur. 11 Şubat gecesi kaçan düşman diğer tutsaklarla birlikte onu da beraberinde götürür. Bir yıllık esaretten sonra kaçarak İskenderun yolundan Maraş’a döner.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.