Milat Gazetesi ve Maraştanhaber Ekibinden Başkan Yardımcısı Durak'a Ziyaret

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Milat Gazetesi ve Maraştanhaber ekibi depremzede olarak aileleriyle birlikte geldiği Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde, Başkan Yardımcısı Salih Durak’ı ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Mart 2023 22:40
Milat Gazetesi ve Maraştanhaber Ekibinden Başkan Yardımcısı Durak'a Ziyaret

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Milat Gazetesi ekibinden Mehmet Kaya ve Maraştanhaber ekibinden Mücahid Kır yaptığı ziyarette “Depremzedelere ev sahipliği yapan ve gerekli desteği veren Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve Başkan Yardımcısı Salih Durak'a teşekkür etti.

Mehmet Kaya, "Başkan Yardımcısı Durak'a misafirperverliği için ve şu zor zamanda verdikleri her türlü destek için teşekkür ederek iyilik eden iyilik bulur sloganıyla kardeşliğimizin verdiği düstur ile depremzede vatandaşlarımızı kucakladıkları için teşekkür ediyorum. Aslında biz Suriyelileri kınıyorduk ama o pozisyona düştük çoluk çocuk için ve o psikolojiden kurtulsunlar diye evimiz barkımızı bırakıp geldik. Allah kimseyi kınadığı ile sınamasın” ifadelerine yer verdi.

Başkan Yardımcısı Salih Durak ise, “Depremzede kardeşlerimizin her türlü barınma ve ihtiyaçlarını giderdik. Yaklaşık 90 aileye ev sahipliği yapıyoruz. Kimisine Sıngırgı halkımızın dayalı döşeli evlerinde kimisine tesis, otelimizde misafir ediyoruz. Bugün bu kardeşlerimizin başına gelen afet yarın bizim başımıza gelebilir. Aynı bayrak ve aynı vatanda yaşayan kardeşlerimize sahip çıkmayacağız da kime sahip çıkacağız. Ayrıca Sındırgı Belediyesi’nin deprem bölgesine yaptığı bazı destekler şu şekilde sıraladı; 01.03.2023 tarihi itibari ile Hatay Sındırgı Mahallesinde depremzede kardeşlerimize konteyner yardım kampanyasında 4.993.414,51 TL toplandı.

17.02.2023 tarihinde yapılan 759.919,94 TL ödemeye ek 665.033,59 TL olmak üzere toplam 1.424.953,53 TL Konteyner Yapım işi için ödeme yapıldı. Fen İşleri ekiplerimiz alt yapı çalışmalarını başlatmak üzere bölgeye gidiyor

Balıkesir'den deprem bölgesine, hijyene ve mahremiyete uygun Mobil Duş ve WC'lerimizi ulaştırmaya, her geçen gün kapasiteyi artırmaya devam ediyoruz.

Gaziantep Nurdağı' nda temizlik çalışmalarında yer alan ekiplerimizde görev değişikliği

Bir haftadır bölgede bulunan gönüllü personellerimizle görev değişikliği yapacak 3 personelimiz yola çıktı.

Bir yanımız Malatya'da, bir yanımız Gaziantep'te, biz de doğal şehir Sındırgı'da...

Deprem bölgesinde çalışmalarımızı sürdürdüğümüz, yardım kampanyalarına devam ettiğimiz gibi daha güzel bir Sındırgı için de çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz

Sındırgı depremzede kardeşlerimiz için 7'den 70'e seferber

İlçemizde evlerde misafir ettiğimiz depremzede vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere Kınık mahallesi sakinleri tarafından odunlar hazırlandı

Mahalle muhtarımıza ve mahalle sakinlerine teşekkürler

Konteyner evlerine bir destekte Eğridere mahallemizden..

Eğridere mahallemiz Hatay’da kurulacak olan Sındırgı evlerine topladıkları yardım ile konteyner desteğinde bulundular. Öncülük eden muhtarımız Ramazan Kocagül ve Eğridere’li vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Temizlik ve Dezenfekte ekibimiz deprem bölgesinde

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı temizlik ve dezenfekte ekibimiz, Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz koordinesinde çadır kentlerde ve deprem bölgesindeki illerimizde çöp toplama çalışmalarına destek veriyor…

Gaziantep

Malatya

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.