MERALAR GÜBRELENİYOR

4342 sayılı mera kanunu gereğince ilimizde uygulanmakta olan mera ıslah ve amenajman projesi kapsamında bulunan ilimiz Afşin ilçesi Arıtaş kasabasında toplam 4.250 dekar mera alanının vejatasyon yapısı ve topoğrafyası uygun olan 1.546 dekarında gübreleme

Yayınlanma:
Güncelleme: 00 0000 00:00
MERALAR GÜBRELENİYOR

Fosforlu gübreleme proje süresince 2 yılda bir sonbaharda, azotlu gübreleme ise her yıl ilkbaharda yapılacaktır.

Meraların vejatasyonu zayıf ve dağlık olan 2.704 dekarında ise, vejatasyon yapısını iyileştirmek amacıyla doğal tohumlama için bu alanlar proje süresince, bitkilerin tohum bağlama ve olgunlaştırma döneminin sonuna kadar otlatmaya kapatılacaktır. Söz konusu bu yerler, ancak bu dönemden sonra otlatmaya açılacaktır.

Bahse konu mera ıslah ve amenajman projesi 2012–2015 yılları arasında uygulanacak ve bu kapsamda söz konusu meralarda gübreleme, yabancı ot mücadelesi, mera yolu yapımı çalışmaları, meralarda otlayan hayvanlar için metal suluk alımı ve seyyar gölgelik yapımına ait faaliyetler bulunmaktadır.

Ayrıca, meraların otlatmaya kapatıldığı dönemde hayvanların kaba yem ihtiyacının karşılanması amacıyla, yem bitkileri ekim alanlarının artırılması için çalışmalar yapılmaktadır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.