Memsa durmadan üretmeye devam ediyor

Memsa Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Fırış, pandemi sürecinin sektöre olan etkilerinden bahsetti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mayıs 2020 12:13
Memsa durmadan üretmeye devam ediyor

Fırış, inşaat sektörünün her zaman çok hassas olduğunu belirterek; “Dulkadiroğlu bölgemizin inşaat alanında yatırıma ihtiyacı var, bu sebepten dolayı yeni projelerimiz ile çalışmalarımızı devam ettireceğiz” dedi.

COVİD-19 PENCERESİNDEN BAKILDIĞINDA İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ DURUMU NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ? SEKTÖR OLARAK EKONOMİ ÖNGÖRÜNÜZ NEDİR?

Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan korona virüs salgını tüm hayatı etkisi altına aldığı gibi elbette inşaat sektörünü de etkiledi. Nitekim inşaat sektörü zaten çok hassas bir yapısı vardır. Birçok ürün dolar endeksli olduğu için ülkemizde ve dünyada ki gelişmelerden çok çabuk etkilenir. Bu anlamda sektörde bir duraklamanın olduğunu söyleyebiliriz. Ama biz şirket olarak hedeflerimiz doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz. Elimizde ki projeleri tamamlamak adına biraz daha hızlı davranmaya başladık, gerektiği yerde personel takviyesi yaptık ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. Dulkadiroğlu bölgemizin inşaat alanında yatırıma ihtiyacı var, bu sebepten dolayı yeni projelerimiz ile çalışmalarımızı devam ettireceğiz.

İNSANLARIN EVLERE KAPANMASINDAN DOLAYI SOSYAL ALANI GENİŞ KONUTLARA RAĞBET DAHA DA ARTAR MI?

Biz çabuk unutan bir milletiz. Deprem gerçeğini çabuk unuttuk. İnsanlar deprem gerçeğinden sonra yüksek katlardan biraz uzaklaşmaya başladı. Aslında bu uzaklaşma binaların yüksekliğinden dolayı değil de, binaların sağlamlığından kaynaklanan bir durum. Çevremizde de yüksek katların çok tercih edilmediğini görmekteyiz. Daha geniş bahçeli evlerin yapılmasını doğru buluyorum. Ancak yeni imara açılacak bölgelerimizin de buna göre planlanın yapılmasını umut ederim. Hem insanlarımızın psikolojik sağlığı açısından, hem de sosyalleşme açısından önemli bir konudur bu. İnsanlar artık 4-5 katlı binaları tercih edecektir. Cumhurbaşkanımızın yatay mimariye önem vermesinin de temel nedenleri arasında bunu gösterebiliriz. Bizim de görüşümüz yatay mimarinin revaçta olacağıdır. Eskişehir’de irtibatta olduğumuz firmalar var. Orada yatay mimari çok tercih edilenler arasında yerini aldı ve hızla gelişmeye de devam ediyor. Biz de bu konuda hazırlık aşamasındayız. Fırsatını bulduğumuz anda uygulamaya özen gösteriyoruz.

Son olarak; Pandemi sürecinde özellikle Sağlık Bakanlığımızın göstermiş olduğu hassasiyeti tebrik etmek istiyorum. Takdire şayan bir süreç geçiriyoruz. Ekonomi anlamında ne kadar da çalkantılı bir süreç geçirsek te bunları da atlatacağımıza inanıyoruz. İçinde bulunduğumuz bu zor süreçte Covid-19 sürecinden maddi, manevi ve sağlık anlamında etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyoruz. Tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını tebrik ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.