Mardinli iş insanı Kahramanmaraşlı sporculara sahip çıktı

Mardinli İş İnsanı Mehmet Samsa, Kahramanmaraşlı bisiklet tutkunu gençlere kapılarını açarak sahip çıktı. Samsa, bir kulüp kurarak Kahramanmaraşlı genç bisiklet sporcularının yarış sponsoru oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Kasım 2019 16:14
Mardinli iş insanı Kahramanmaraşlı sporculara sahip çıktı

Mardin’in bölgesel sorunların içinde kalmış gençlerinin bisiklet sporuna olan ilgisi fark ettiğini belirten Samsa, gazetemize özel açıklamalar yaptı. Açıklamalarına kendini tanıtarak başlayan Samsa, doktor tavsiyesi üzerine bisiklet ile tanıştığını belirterek; “Evli ve 6 çocuk babasıyım. Petrol Sondaj Kimyasalları üzerine Türkiye merkezli grup şirketlerimiz dahilinde ithalat ve ihracat faaliyetleri yürütmekteyiz. Irakta şubemiz de bulunmaktadır.  Doktor tavsiyesi ile tanıştığım bisiklet sporu, iş insanı olmanın yanında ciddi bir hobi haline dönüştü. Profesyonel yarışlara da katılımlarım oldu. Bölgesel sorunların içerisinde kalmış ilimiz gençlerinin bisiklet sporuna ilgisini fark etmem üzerine Mardin'de profesyonel bir bisiklet takımı kurarak lisanslı sporcularımızla uluslararası yarışmalarda kısa zamanda ciddi dereceler aldık. Tour of Mezopotamya’nın her yıl 2 ayağının ve MTB yarısının Mardin’de yapılmasını sağladık. Bisiklete ilgi duyan ancak imkansızlıklardan ötürü bisiklete ulaşamayan öğrencilerimiz adına değerli öğretmenlerimizin talebi üzerine kendi imkanlarımla onlara bisiklet alarak bir takım kurmalarını sağladık” dedi.

Spora olan katkılarıyla şeref diplomasına layık görüldüğünü belirten Samsa; “Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından her yıl verilen Fair Play Kariyer ödülü kapsamında Şeref Diplomasına layık görüldüm. Ödül açıklaması ise: Başta terör kaynaklı olumsuz algı, bölge halkındaki moralsizliği gidermek için bir iş insanı olarak üslenmiş olduğu Türkiye Bisiklet Federasyon Mardin İl Temsilciliği görevi ile başlattığı bisiklet hamlesi sayesinde Mardin bisiklet sporu alanında bir cazibe merkezi oldu. Organizasyonlar, tesisleşme, kulüpleşme ve sosyal etkinliklere maddi manevi destek verdi, ilgili kurumlarla iş birliği yaparak bisiklet sporunu il genelinde yaygınlaştırdı. Bütün bunları yaparken katılımcıların fair-play ilkelerini benimsemeleri amaçlı eğitimler verdi. Ödülü; sadece şahsım değil, Mardin adına aldığımın altını özellikle çizmek istiyorum. Ödül; bisiklet sporunda organizasyon, tesisleşme, kulüpleşme, sosyal etkinlikler ve bütün paydaşların fair-play ilkelerini benimsemesi amaçlı eğitim etkinliklerimiz kapsamında Mardin’de yürüttüğümüz faaliyetler ve bunların dolaylı etkilerinin bir yansımasıdır. Gelinen noktada Mardin, bisiklet sporu konusunda bir cazibe merkezi olma yolunda adım adım gitmektedir. Şehrimizde düzenlediğimiz ulusal ve uluslararası yarışların da itici gücü ile ayrılmış bisiklet yolları bulunan, lisanslı sporcularının yüksek dereceler aldığı bir bisiklet takımı olan ve Türkiye’de az sayıdaki veledromlardan birine ev sahipliği olan bir Mardin’imiz var artık. Şehrimizin turistik potansiyelinin, bisiklet sporu ile kaynaşması, uluslararası tanınırlığımızı daha da arttıracaktır. Her ne kadar Şeref Diploması ödülü şahsım adına verilmişse de ödülü ‘ben’ değil ‘biz’ olarak kabul ediyorum ve başta Sayın Valimiz Mustafa Yaman, Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, Türkiye Bisiklet Federasyonu yetkilileri, bisiklet sporcularımız, düzenlediğimiz uluslararası yarışlarda verdikleri destek ve gösterdikleri hassasiyetleri için Mardin’li hemşerilerimize en içten teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

mardinli-is-insani-kahramanmarasli-sporculara-sahip-cikti1.jpg

Hiçbir beklenti içerisinde olmadan spora ve sporcuya destek olmaya devam edeceğinin altını çizen Samsa; “Yürüttüğümüz çalışmalar sadece bisiklet sporuyla sınırlı değil. Geleceğe yön vereceğine inandığımız gençlere destek olmak amacıyla 2018 ve 2019'da Mardin'de gerçekleştirilen İnovatif Gelişim Zirvesine de sponsor olarak desteğimizi sunduk. Model uçak çalışmalarıyla ilk ve orta öğretim düzeyindeki öğrencilerimizle oldukça verimli etkinlikler yaptık. Mardin'in tarihi dokusunu ve turistik potansiyelindeki artışa dikkat çekmek adına yamaç paraşütü ile yaptığımız uçuşlar beklediğimizin çok üstünde ilgi ve talep gördü. İş ve ticaret hayatında edindiğim bilgi ve tecrübeleri Mardin Artuklu Üniversitesi, Dicle Üniversitesi ve ODTÜ’de gerçekleştirilen etkinliklerle gençlere de aktardım.

Bu kapsamda gençlere olan inancımın bir gereği olarak, hiçbir beklenti içerisinde olmadan ve maddi ve manevi kişisel özverilerle çalışmalarımızı sürdüreceğim” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

BİRÇOK BİRİNCİLİK VE DERECELER ELDE ETTİK

Kahramanmaraşlı Samsa Bisiklet Takımı Antrenörü Veysel Gülmez, 3 Kahramanmaraşlı bisiklet sporcusu ile birlikte birçok derece elde ettiklerini belirtti. Gülmez, İş İnsanlarının bireysel sporlara destek vermesinin gurur verici olduğunu söyledi.

Açıklamalarda bulunan Gülmez, şu ifadeleri kullandı; “Bu yıl kurulan bisiklet takımında 3 tane Kahramanmaraşlı sporcumuz var. Mehmet Samsa’nın Sporcularımıza vermiş olduğu maddi manevi destekler sayesinde ulusal ve uluslararası birçok başarılı elde ettik. Geçmiş olduğumuz Ekim ayında Rize'de düzenlenen uluslararası Rize MTB Cup yarışında sporcumuz Ahmet Can Akpınar birincilik elde etti. Yine Ekim ayında Hatay'ın Altınözü ilçesinde düzenlenen Uluslararası Zeytin Festivali çatısı altında sporcumuz birincilik elde etti. Bu sporcularımıza Kahramanmaraşlı iş adamlarımız destek çıkmazken Mardinli İş İnsanı Mehmet Samsa Ağabeyimiz bizlere her konuda destek veriyor. 2020 sezonunda da destek vereceğinin sözünü aldık. Kendisine biz kez daha teşekkür ederim”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.