Maraş Biberi'nden bu yıl 30 bin ton üretim bekleniyor

Kahramanmaraş’ta çiftçiler tarafından ekimi yapılan ‘Maraş Biberi’nin hasat dönemi başladıı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ağustos 2020 13:38
Maraş Biberi'nden bu yıl 30 bin ton üretim bekleniyor

Kahramanmaraş’ta çiftçiler tarafından ekimi yapılan ‘Maraş Biberi’nin hasat dönemi başladı. Sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden olan yaprak ve pul biberleri için işletmelerde hummalı çalışmalar yapılıyor.

aw086261_02-002.jpg

Maraş mutfağının acı biberi hem sofralara lezzet katıyor hem de şifa dağıtıyor. Kentin coğrafi işaret belgeli tescilli ürünlerinden olan Maraş Biberi, il geneli 13 bin dönüm alana ekimi yapılıyor. Yıllık 25 bin ton üretim kapasitesi ile çiftçilerin geçim kaynağı olan üründen, yaklaşık 600 ton Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine ihraç ediliyor.
Ağustos ayında hasadına başlanan ve kentteki işletmelerde hazırlanıp paketlenen ürün ülkenin birçok noktasına da gönderiliyor.

aw086261_03-001.jpg

aw086261_04-001.jpg

aw086261_05-001.jpg

Biber üreticisi Mustafa Çaylı, “Maraş Biberi 8’inci ayda hasadı yapılır ve kurutulur. Çöpünden ayrılır ve kalitesine göre işletmelerde hazırlanır. Hazırlanan pul ve yaprak biberler paketlenip yurt içi ve yurt dışına gönderiliyor” diye konuştuu.

KAYNAK: İha

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.