Mahçiçek “Sultan-üş şuara’yı ölüm yıldönümünde saygı ile anıyorum”

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, ünlü düşünür, şair ve yazar Necip Fazıl Kısakürek’in vefatı hakkında bir mesaj yayımlayarak, Türk Edebiyatının üstadı olduğunu belirtti ve şunları ifade etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Mayıs 2018 12:11
Mahçiçek “Sultan-üş şuara’yı ölüm yıldönümünde saygı ile anıyorum”

“ Necip Fazıl Kısakürek yaşadığı dönem ve sonrasında her zaman gelecek nesillere örnek olmuş, kalemi ve düşünceleri ile hayranlık uyandıran bir yazardır. Türk düşünce hayatının birçok alanında bizlere eserler kazandıran Kısakürek, entelektüel olduğu kadar ideolog bir yazardı. Böyle kıymetli, değerli bir şahsiyetin bizlere bıraktığı bu mirası ayakta tutmak ve gelecek nesillere aktarmak bizlerin boyunun borcudur. Ve bu bağlamda bizlerde eğitim, kültür ve sanat alanında yaptığımız çalışmalarımızda, Necip Fazıl Kısakürek’in eserlerini öğrencilerle buluşturuyoruz.

Diliyorum ki, gelecek nesillerimiz de aynı bilinç ve hissiyatla böyle kıymetli yazarlarımıza, şairlerimize sahip çıkar ve bir sonraki nesillerine aktarır. Gençlerimiz gelişen teknolojide Necip Fazıl Kısakürek’in eserlerine, dünden daha çok bugün, bugünden daha çok yarın ihtiyaç duyacaklardır.

Sultan-üş Şuara' (Şairlerin Sultanı) unvanını kazanan kıymetli yazarımız Necip Fazıl Kısakürek’i ölümünün 35. Yıldönümünde rahmet, minnet, saygı ve özlemle anıyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.