Mahçiçek Çin’in Başkenti Pekin’de EXPO 2019’a katıldı

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenen 2019 Beijing Uluslararası Bahçecilik Fuarı (EXPO 2019)’a katıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Nisan 2019 15:50
Mahçiçek Çin’in Başkenti Pekin’de EXPO 2019’a katıldı

Resmi törenle açılışı gerçekleştirilen ve 100 ülkeden milyonlarca kişinin ziyaret edeceği EXPO 2019, Türkiye’den de gelen misafirlerini ağırlıyor. Kahramanmaraş’ı dünyaya tanıtacak proje EXPO 2023 Onikişubat için çeşitli temaslarda bulunmak üzere Çin’in başkenti Pekin’e giden Başkan Mahçiçek, yoğun ilgi gören uluslararası etkinlikte yerini aldı.

“Sıçrayan Ejder” adlı davul gösterisinin sahnelenerek, açılışı gerçekleştirilen ve 800’den fazla yerli ve yabancı temsilcinin katılım sağladığı dev organizasyonda
Çin, Brezilya, Rusya, ABD ve Afrika ülkelerinden sanatçılar dans gösterileri ile birlikte konser verdi.

mahcicek-cin’in-baskenti-pekin’de-expo-2019’a-katildi3.jpg

“Yeşil Yaşa, Daha İyi Yaşa” sloganı ile gerçekleştirilen 21. Bahçecilik/Botanik EXPO’su hakkında Çin Devlet Televizyonu’na açıklamalarda bulunan Başkan Mahçiçek, organizasyonu çok beğendiğini belirterek, EXPO’ların ülkelerine sağladığı prestij ve değerlerinden bahsetti.

mahcicek-cin’in-baskenti-pekin’de-expo-2019’a-katildi1.jpg

EXPO 2023 Onikişubat ile ilgili hazırlık aşamasında olduklarını belirten Başkan Mahçiçek, “Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan’ın katılımlarıyla projemizin tanıtım toplantısını gerçekleştirmenin ardından çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. EXPO 2023 Onikişubat/ Kahramanmaraş ile memleketimizi dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz. “ Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık” ana temamızla çevreye ve doğaya olan hassasiyetimizi bir kez daha vurgulayarak, yeşil bir alan inşa ediyoruz. Bu projeye bir Rekreasyon Alan içerisinde hayat verirken, bir ilki gerçekleştirerek, senenin 365 günü faal olan bir mekânı şehrimize kazandıracağız.” İfadelerini kullandı.

mahcicek-cin’in-baskenti-pekin’de-expo-2019’a-katildi2.jpg

Mahçiçek’ten Çin Devleti’ne Davet!

2023 yılında Kahramanmaraş’ta düzenlenecek olan EXPO 2023 Onikişubat’a Çin Devleti’ni davet eden Başkan Mahçiçek, “ Biz ülkemizi, şehrimizi en iyi ve en güzel şekilde temsil etmek istiyoruz. Doğamız, tarihimiz, mutfağımız ve kültürümüz gerçekten hayranlık uyandıracak nitelikte. Bu güzellikleri yaşamak ve yaşatmak amacıyla Çin halkını ve devletini 2023 yılında memleketimize bekliyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.