Mağduriyet yaşayanların canına tak etti! Özel İdare İş Merkezinin önünde toplandılar

Ay-Den İnşaat tarafından onlarca insan mağdur edildi. Firma tarafından mağdur edilenler Özel İdare İş Merkezi önünde toplanarak bir basın açıklaması yaptılar.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ocak 2019 14:13
Mağduriyet yaşayanların canına tak etti! Özel İdare İş Merkezinin önünde toplandılar

Yapılan açıklamalarda milyonlarca paralarının kaçırıldığını söyleyen üyeler; “Mağduriyetinin kısa zamanda giderileceğinin söylenmesine rağmen halen bir adım dahi atılmadı” dediler.

Yıllardır birikimlerini yapıp ev sahibi olma hayalleriyle çıktıkları yolda proje yüklenicisi firma tarafından dolandırıldıklarını iddia eden üyeler basın açıklaması yaptılar. Bütün birikimlerinin kötü niyetli müteahhitler tarafından ortadan kaybedildiğini belirten üyeler, haklarının geri iade edilmesi konusunda açıklamalar yaptı. İşte yapılan o basın açıklaması; “Yıllardır çalışıp biriktirdiğimiz emek ve hayallerimizi elimizden alan Ay-Den inşaat sahipleri Ali Kebapçıoğlu ve Mehmet Dişçeken’den yüce Türk adaletinden hesap sorulmasını istiyoruz. Ay-Den inşaat Firması’nın 17 Temmuz 2018 tarihinde bu kadar mağdur insanla alay edercesine basına yaptıkları açıklamada; “Şirketin bütün projelerini bitirmeye yetecek kadar mal varlıklarının bulunduğu, tüm üyelerin bütün mağduriyetlerini en kısa zamanda gidereceklerini söylenendi.” Yüzlerce insanın milyonlarca parası alınarak dolandırılmış, hiçbir üyenin mağduriyeti şu ana kadar giderilmemiş ve hatta inşaat yapımı için bir adım dahi atılmamıştır.

ozel-idare-is-merkezinin-onunde-toplandilar1.jpg

Biz mağdurlar olarak; verilmiş paralarımızın nerelere aktarıldığı ve nerelerde kullanıldığını görmek istiyoruz. Ayrıca konut yapmak için kullanılmayan paralarımızın tarafımıza iade edilmesini istiyoruz.

Şirket yetkilileri Ali Kebapçıoğlu ve Mehmet Dişçeken ile iletişim sağlanacak ne bir ofisleri nede telefonları yoktur. Üyeler tarafından arandığında hiçbir yetkili ile şu ana kadar herhangi bir iletişim kurulamamış ve telefonlara cevap verilmemektedir. Bu durumun neticesi biz üyeleri dolandırdıklarının yadsınamaz bir göstergesidir.

Ay-Den İnşaat firmasınca 30’a yakın üyeye aynı daireyi sattıkları, devletin veriş olduğu müteahhit kimliğini kötüye kullanarak kanunsuz, usulsüz, izinsiz iş yaptıkları ve yüzlerce üyeyi dolandırdıkları ispatlı ve delillidir.

Ay-Den inşaat yetkililerinin söylemiş olduğu Royal Park, Döndüoğlu vb. gibi hayali isimlerle üyelere sundukları projeler için gerekli yasal izinlerin alınmadığı sorumlu belediyelerce tarafımıza resmi yazı ile bildirilmiştir. Hatta gösterdikleri arsaların sahipleri ile anlaşma yapmadan da para topladıkları ispatlı ve delillidir. Bu durum alacak verecek konusu değil nitelikli dolandırıcılığın ta kendisidir.

ozel-idare-is-merkezinin-onunde-toplandilar.jpg

Ayden inşaat şirket sahipleri Ali Kebapçıoğlu ve Mehmet Dişçeken’in bu kadar usulsüz ve kanunsuz iş yapmalarına rağmen dışarıda ellerini kollarını sallayarak dolaşmakta hatta mağdur ettikleri üyeleri ile dalga geçtikleri tüm üyelerce bilinmektedir. Bu durum kamu vicdanını rahatsız etmekte bizlerdeki adalet duygusunu zedelemektedir.

Sonuç olarak her zaman mazlumun ve mağdurun yanında olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan ve Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’dan yardımlarını talep ediyor, yüce Türk adaletinden sorumluların gerekli cezaları almalarını talep ediyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.