Lezita’dan Kahramanmaraş'a 1.35 milyar TL’lik yatırım

Lezita, iç ve dış pazarda her geçen gün artan talebi kesintisiz olarak karşılayabilmek amacıyla yeni yatırımını Kahramanmaraş’ta hayata geçiriyor. Yatırım maliyeti yaklaşık 1.35 milyar TL olan yeni tesis ile Lezita, üretim kapasitesini iki katına...

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Haziran 2021 13:03
Lezita’dan Kahramanmaraş'a 1.35 milyar TL’lik yatırım

Lezita, iç ve dış pazarda her geçen gün artan talebi kesintisiz olarak karşılayabilmek amacıyla yeni yatırımını Kahramanmaraş’ta hayata geçiriyor. Yatırım maliyeti yaklaşık 1.35 milyar TL olan yeni tesis ile Lezita, üretim kapasitesini iki katına çıkaracak. Bölgede doğrudan 3000’den fazla, dolaylı olarak ise on binlerce kişiye istihdam sağlayacak tesisin temelinin 2022 yılının ilk çeyreğinde atılması planlanıyor.

Faaliyetlerini “İyi Besler Bizi” sloganı ile piliç eti kategorisinde daha besleyici, daha lezzetli ve daha pratik ürünleri geliştirme ve ulaşılabilir kılma misyonu ile sürdüren Lezita, iç ve dış pazardaki artan talebi karşılamak ve ihracat hacmini güçlendirmek hedefiyle Kahramanmaraş üretim tesisi yatırımını hayata geçiriyor. 1.35 milyar TL’lik (130 milyon €) yatırım yapılacak olan Lezita Kahramanmaraş Üretim Tesisi’nin temelinin 2022 yılının ilk çeyreğinde atılması planlanıyor.

Lezita Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Abalıoğlu, “Tam kapasite ile çalışan İzmir tesisimize ek olarak şimdi Kahramanmaraş’ta 200.000 m2’lik alanda et entegre üretim tesisi yatırımımızı hayata geçiriyoruz. Tesisimiz ilk aşamada 150.000 ton /yıl piliç eti, 35.000 ton/yıl ileri işlenmiş üretim kapasitesi ile üretim yapacak. İkinci aşama yatırımlar ile toplamda 300.000 ton/yıl piliç eti, 75.000 ton/yıl işlenmiş üretim kapasitesine ulaşmayı planlıyoruz. Kahramanmaraş’ta et entegre üretim tesisine ek olarak aynı bölgede 90.000 m2’lik alanda Broiler yem fabrikası ve 80.000 m2’lik alanda Kuluçkahane tesisini hizmete alacağız. Ayrıca Niğde’de 40.000 m2’lik damızlık yemi tesisi ve yine Niğde’de toplam 400.000 m2’lik damızlık kümesi ile yatırımımızın toplam tutarı 130.milyon € olacak. Hem Türkiye beyaz et sektörüne ivme kazandıracak hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacak yeni yatırımımızın ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. ” dedi.

lezita-kahramanmaras-uretim-tesisi-ile-uretimi-ve-istihdami-ikiye-katlayacak.png

Lezita Genel Müdürü Mesut Ergül yeni üretim tesisi ile Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’daki bayilere ürün sevkiyatını kolaylaştırmayı, ayrıca nakliye maliyetini de azaltmayı hedeflediklerin söyledi. Ergül, “İzmir Kemalpaşa’daki üretim tesisimizde üretime tam kapasite devam ediyoruz. Lezita olarak günden güne artan iç ve dış pazardaki talebi kesintisiz olarak karşılayabilmek adına hayata geçirdiğimiz yeni üretim tesisi, markamızın önemli ihracat pazarlarından Ortadoğu ülkelerine olan yakınlığı ile de avantaj sağlıyor. Mevcut tesisimiz ve aynı kapasitedeki yeni tesis ile üretim kapasitemizi iki katına çıkaracağız. Lezita Kahramanmaraş tesisimiz ile bölgede doğrudan 3000’den fazla, dolaylı olarak ise on binlerce kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Temelinin atılmasını takiben iki yıl içinde üretime başlaması hedeflenen Lezita Kahramanmaraş Üretim Tesisi; bütün piliç, parça piliç ve ileri işlem (kaplamalı ürünler şarküteri, köfte, döner) hatlarından oluşacak. Yeni tesisin üretime geçmesiyle Lezita’nın toplam çalışan sayısı 7000’i aşacak.

Lezita Hakkında: Abalıoğlu’nun yem sektöründeki 50 yılı aşan tecrübesinden aldığı güçle Türkiye’nin en önemli piliç eti üreticilerinden biri olarak faaliyet gösteren Lezita, piliç eti ve ileri işlenmiş yenilikçi ürünler pazarındaki en önemli oyunculardan biridir. İzmir-Kemalpaşa’da, toplam 190.000 metrekarelik alanı ile Türkiye’nin en modern et entegre tesisinde piliç eti ve ileri işlenmiş et üretimi yapan Lezita, günlük 450.000 adet piliç işleme kapasitesine sahiptir. 2006 yılından bu yana istikrarlı bir şekilde büyüyerek sektöründe en çok tercih edilen ve sevilen markalardan biri haline gelen Lezita, güçlü satış ağı sayesinde ürünlerini tüm Türkiye'deki ulusal ve yerel zincir mağazalarda, toplu tüketim ve perakende kanallarında tüketicilerle buluşturmaktadır. Lezita’nın Türkiye geneline yayılmış toplam 60 bayisi ve 16 şubesi bulunmaktadır. Lezita; Bim, A101, ŞOK, Migros, Carrefour, Getir, Banabi, İste Gelsin, KFC, Mc Donald’s gibi Türkiye’nin lider perakende mağazaları, online pazar yerleri ve restoranlarına ürün tedarik etmektedir.

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.