Kuzey Çevre yolu hizmete açıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yapımı büyük orda tamamlanan Kuzey Çevre Yolu’nun tamamlanan kısmını bürokratlarla beraber gezdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Mart 2019 15:06
Kuzey Çevre yolu hizmete açıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan ve büyük oranda tamamlanan Kuzey Çevre Yolu’nda araç kullanan Başkan Erkoç, Kahramanmaraş’a beş yıl boyunca hizmet etmenin haklı onurunu yaşadıklarını söyledi.

kuzey-cevre-yolu-hizmete-acildi.jpg

ÖNCE TRAFİK PROBLEMİNİN NASIL ÇÖZÜLDÜĞÜNÜ İNCELEDİK

Kuzey Çevre Yolu’nun yapımına başlamadan önce yurt dışındaki büyük şehirlerde incelemelerde bulunduklarını kaydeden Başkan Erkoç: “Şu anda şehrimizin doğusu ile batısını birleştiren şehrin etrafında bir rink hat oluşturan Kuzey Çevre Yolundayız.

Biz bu yolun yapımına başlamadan önce, Londra, Paris, Düsseldorf, Brüksel gibi şehirlerde sıkışan trafik probleminin nasıl çözüldüğünü gidip incelemiştik. Oralarda şehri çevreleyen rink yolların yani çevre yollarının olduğunu gördük. Trafik problemleri de ilk defa araçların icat edildiği bu batılı şehirlerde olmuştu.

Bu şehirlerde her 20-30 yılda bir şehri çevreleyen rink hatları zon’lar oluşturulmuştu.

kuzey-cevre-yolu-hizmete-acildi1.jpg

Şimdi biz de şehrin etrafında doğudan batıya, kuzeyden güneye şehri çevreledik. Havalimanı Kavşağından Doğukent’te uzanan yeni bir hat oluşturduk. Doğuda, batıda, kuzeyde ve güneyde şehri çevreleyen bir arter oluşurduk. Buralar aynı zamanda yayalardan arındırılmış alanlar. Yaya geçitleri olmayan, trafiğin hızlı akacağı yerler. Bu yollar sayesinde insanlarımız şehirde bir taraftan başka bir tarafa giderken şehir içerisinde labirent gibi dolaşmayacak. Hemen bu çevre yolundan giderek isteği bölgeye giriş yapabilecek. Böylece şehrin içi de daha sessiz hale gelecek. Şehir içerisinde trafik yoğunluğu, trafik gürültüsü olmayacak. Sessiz şehirler bu şekilde inşa edilmekte. Şehrin içerisindeki trafik yoğunluğunu bu akslar vasıtasıyla şehrin dışına alarak hem şehir içi trafiği rahatlatmak hem de bu bölgelerde imarlı alanlar vardı. Şehrin dağ ile arasına sıkışmış olan özellikle 5 Nisan Mahallesi, Çamlık Mahallesi, Saçaklızade Mahallesi ve Cancık bölgesi, Arslanbey Bölgesi, Sütçü İmam, Bayazıtlı Bölgesi bu mahallelerimizde gece kondu bölgesi olmaktan çıktı.

Havalimanı Kavşağı’ndan giren herkes Adliye’ye kadar gitmiş olacak. Bu yol şehrin kuzey bölgesini besleyen bir yol oluyor. Şehrin güneyimi zaten güneydeki yollar besliyor. Güneyden 5-6 kilometrelik bulvarlarla şehrin kuzeyini beslemek sıkıntılı idi. Şehir içerisinde yoğun bir trafik oluşmaktaydı. Oraları Sümbüllü ve Mehmet Ali Kısakürek Bulvarları ve yaptığımız battı-çıktılarla çözdük hamdolsun. Şehrin kuzey bölgesini de bu yolla çözmüş olacağız. Bu yol aynı zamanda trafik süresini de önemli derecede azaltmış olacak. İnsanlarımız işlerinden evlerine giderken bu yeşil doğa manzarasının içinden geçerek streslerini de atmış olacak. Şehrin içindeki trafik lambaları, korna sesleri burada olmayacak. O yüzden insanlar işlerinden çıkıp evlerine giderken, keyifli bir sürüşle evlerine ailelerine ulaşmış olacaklar.

Bu yüzden bu yolun yapımında emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum, hepsinin ellerine sağlık diyorum” diye konuştu.

kuzey-cevre-yolu-hizmete-acildi3.jpg

HİZMETLERİMİZİN ALTINDA HALKIMIZIN DESTEĞİ VAR

Göreve geldikleri günden beri kendilerine destek veren Kahramanmaraş halkına teşekkürü bir borç bildiklerini ifade eden Başkan Erkoç: “Ben burada Kahramanmaraş halkına beş yıldan bu yana bize göstermiş oldukları teveccühten dolayı minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bugünkü yaptığımız hizmetlerin temelinde Aziz hemşehrilerimin, Kahramanmaraş’ın güzel insanlarının, kahraman ecdadın kahraman torunlarının iltifatı vardır. Marifet iltifata tabidir. Milletimizin arkamızda desteği olmasaydı, bu işleri başarma imkanımız olmazdı.

Saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz, hükümetimize teşekkür ediyoruz. Hamdolsun Kahramanmaraş’a beş yılda çok büyük hizmetler yaptık. Beş yıl boyunca bize her türlü desteği veren, her zaman yanımızda olan Aziz Hemşehrilerime, saygıdeğer hanımefendilere, beyefendilere, sevgili gençlere, sevgili çocuklara ben minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Bugün bu hizmet bayrağını bu noktaya getirdiysek, en büyük pay, bize gönlünü açan, yüreğini açan ve bize evladı gibi değer, kıymet veren, destek veren, sahip çıkan Kahramanmaraş halkının başarısıdır. Helal olsun diyoruz. Kahramanmaraş Halkı daha büyük işlere daha büyük hizmetlere layık. Bizim amacımız Kahramanmaraş’ımızı dünyada da gıpta ile bakılan bir yer haline getirmek. Makam mevki peşinde koşmadık, koşmayacağız da. Bu yolda çalışan herkese de sonsuz destek vereceğiz. Önümüzdeki dönemde de Kahramanmaraş’ımızın en iyi noktalara gelmesi için her türlü desteği vereceğiz, elimizden gelen çabayı göstereceğiz.

kuzey-cevre-yolu-hizmete-acildi2.jpg

Ben yeniden Kahramanmaraş’ımızın güzel insanlarını saygı ve hürmetle selamlıyorum. Hamdolsun, bu kutsal vatan toprağını imar etme şerefine eriştik. Bu bizim için büyük mutluluk verici. Bu toprakları kanıyla, canıyla bize vatan yapanların hakkı hiçbir zaman ödeşilmez. Biz de bu toprakları kanıyla ve canıyla bizlere vatan edenlere layık olma çabasında olduk. Onların emanetini beş yıl boyunca omuzlarımızda taşıdık. Hamdolsun gereğin yerine getirmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Hürmetle ve saygılarımla, büyüklerimin ellerinden küçüklerimin gözlerinden öpüyorum” diye konuştu.

Başkan Erkoç açıklamasının ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve KASKİ bürokratlarıyla birlikte Kuzey Çevre Yolu’nda ilk sürüşü gerçekleştirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.