Kurumsallaşma ve markalaşma yapılmalı

AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu, düzenlenecek olan festival ile ilgili açıklamalar yaptı. Avşaroğlu; “Kabarcık üzümünün neslinin korunması ile ilgili çalışmalar yapanları sonuna kadar destekliyoruz, kapımız sonuna kadar açık” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ekim 2019 13:44
Kurumsallaşma ve markalaşma yapılmalı

Bölge ziyaretiyle beraber imal edilen ürünleri yerinde gördüklerini belirten AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu; “Bertiz yöresel ürünleri ile ilgili bir festival organize ediliyor. Bu çerçevede de şehrimizin Bertiz bölgesinde imal edilen şıra ürünleri sergilenecek. Bununla beraber tanıtım ve satışı yapılacak. Biz hafta sonu iki günümüzü sorunları yerinde incelemek amacıyla Bertiz bölgesine ayırmıştık. Bu vesileyle de şıra festivali için yapılan hazırlıkları yerinde görme fırsatı bulduk. Mahalle mahalle gezerek sorunları yerinde tespit ettik. Birçoğunda çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanı sırada bölgede imal edilen ürünleri yerinde gördük ve tattık. Dolayısıyla şıra festivalinin Bertiz’in gelişmesine katkısı büyük olacaktır. Tonlarca satışı yapılan bu değerlerimizin, anlatılması ve festival haline getirmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

YAPILAN İCRAATLARIN PROFESYONELLİĞE DÖKÜLMESİ GEREK

Kurumsallaşma ve markalaşmayla yapılan icraatların profesyonelliğe dökülmesi vurgusunu yapan Avşaroğlu; “Bölgede kooperatifleşmenin olması bölgenin lehine olacaktır. Bölge ürünlerinin özelliklede cevize yönelik paketleme sisteminin oluşturulmasıyla daha ciddi gelirler elde edilecektir. Kabarcık üzümüyle ilgili bağlarında gittikçe azaldığını gördük. Bunlarla ilgili özellikle bazı bölgelerde düşüşten bahsedildi. Bu ürünlerin tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu gördük. Bu ürünlerin neslinin tehlikeye girmesiyle beraber şıra ürünlerde aynı şekilde tükenmesi söz konusu olacaktır. Dolayısıyla üzümü iyi muhafaza ederek sonraki nesillere aktarmamız lazım. Bu konuyla ilgili İlçe Tarım Müdürlüğümüz ile de görüşmelerimizi gerçekleştireceğiz. Diğer ürünlerle alakalıda KOBİ’ler aracılığı ile tonlarca ürün satışı gerçekleştiriliyor. Profesyonelliğin benimsenmesi lazım. Tarım İl Müdürlüğü tarafından destekleme çalışmaları yapılmalı ve bunların birbirinden ayrıştırılması gerekiyor. Her ürün Bertiz bölgemizden çıkan şıra ürünleri değil. Patentleri alınarak resmileştirme çalışmalarının yapılması lazım. Konuyla ilgili çalışma yapacak herkese AK Parti Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı olarak kapımız sonuna kadar açık, elimizden gelen desteği sonuna kadar sunarız. Bertiz, Dulkadiroğlu ilçemizin bir değeri. Korumamız ve geliştirmemiz gerekiyor. Bu noktada bize düşen görevi üstleneceğiz. Başta belediyemiz olmak üzere festivalde emeği olan herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.