Küçük Sanayi bize yetmiyor !

Küçük Sanayi sitesi esnafları artık sanayi sitesinin ihtiyaçlarını karşılamadığını belirterek, modern ve geniş bir sanayi sitesi istiyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Mart 2016 14:37
Küçük Sanayi bize yetmiyor !

İş makineleri tamirciliği yapan Mehmet Biçer, “35 yıldır bu sanayinin esnafıyım. Sanayi sitesindeki şartlar artık günümüze ayak uyduramıyor. Teknoloji gelişti, bizimde bu yeni teknolojiye ayak uydurmamız lazım, fakat sanayi sitesi buna uygun değil.” diyerek yetkililerden yeni kooperatif adı altında 500 metrekareden küçük olmayacak şekilde modern ve geniş yeni bir sanayi sitesi istedi. Görüş aldığımız diğer esnaflardan Can Kapukaya, Yusuf Eskalen, Abdullah Atlı ve Lütfü Kirişçi’de aynı fikirde olan esnaflardan birkaçı.

Esnaf Mehmet Biçer, Küçük Sanayi Sitesinin sosyal tesislere ihtiyacı olduğuna dikkat çekerek, “Sanayi esnafı için bir sosyal tesis yok, düğünümüz, cenazemiz ya da esnaflarla bir araya gelip oturacağımız bir yerimiz yok.” dedi. Biçer, “Sanayi çalışanı kir ve yağın içerisinde çalışıyor, haliyle bu kir ile toplu taşıma araçlarına binmek te istemiyor. Sitemizde hamam vs. olması gerekiyor.” diye konuştu.  Biçer, “Sanayiye gelen müşteri adres tanıma sitemi ile elektronik ortamda sanayinin krokisini görebilmeli, bu çok pahalı bir sistem de değil, ayrıca sanayi sitemizde güvenlik sistemi de yok.”  diye belirtti.

Konaklama Yeri Lazım

Şehir dışından mal alım satımı yapan tüccarın sanayi sitesinde konaklama yeri olmadığı için günü birlik gelip gitmesi sanayi esnafını pekte memnun etmiyor. Esnaflar, “Misafirhanemiz olsa dışarıdan gelen tüccar, birkaç gece konaklama fırsat bulur, bu da bizim ticaretimizi olumlu etkiler.” diye konuştular.

Alan Darlığı Park Sorununu Beraberinde Getiriyor

Ağır vasıta parçası satışı yapan Can Kapukaya, “Tır vb. ağır vasıta araçlar sanayi sitesindeki darlıktan dolayı girip çıkamıyor, bu durum bizim gibi sektörler için sıkıntı, ayrıca sanayi esnafı bile park sorunu yaşıyor, müşteriler bu yüzden buraları tercih etmiyor.” diyerek, küçük sanayi sitesinin dar ve kalabalık bir ortamı olduğunun altını çizdi. Oto döşeme işi yapan Lütfü Kirişçi, dükkânların önünde bulunan tapulu park alanlarının çevresinin de çevrilerek dükkânlara katılmasından şikayet ettiğini belirterek, “Kooperatif üstünü kapatabilirsiniz dedi, vatandaş etrafının da çevirdi. Zaten park yeri dardı, iyice daralttılar.” diye konuştu.

Şikâyet Mercii Yok

Sanayi sitesinde bazı esnafların hurdalarını etrafa terk edilmiş şekilde bırakılmasından bir çok esnaf şikâyetçi olurken, esnaf ve müşterilerin bir şikayet mercii olmaması sorunların çözülmemesine sebep oluyor.

Sanayi Emlak Yatırım Yeri Olmamalı

Sanayi esnafı dükkân kiralarının çok yüksek olmasından yakınırken, birçok işletmenin bu ağır yükü kaldırmakta zorluk çektiklerini belirttiler. Esnaflardan Abdullah Atlı, “Sanayi sitesi esnaf için kurulmuş bir yer. Fakat dışarıdan yatırımcılar dükkân yeri satın alıp kiraya veriyorlar. Bu da esnafımızı zor duruma sokuyor.” diyerek, Sanayi sitesinde esnaflık yapmayanın mal sahibi olamaması gerektiğine dikkat çekti.

 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.