KSÜ ÜSKİM Laboratuvarlarında, Besin Öğelerinin Analizleri Gerçekleştiriliyor

Üniversitemiz ÜSKİM Laboratuvarlarında Besin Öğelerinin (Etiket Bilgisi) Analizleri Gerçekleştiriliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Haziran 2020 15:05
KSÜ ÜSKİM Laboratuvarlarında, Besin Öğelerinin Analizleri Gerçekleştiriliyor

Üretilen ve satılan tüm gıdaların içeriklerinin belirlenmesi kalite standartları gereği önem arz etmektedir. 1 Ocak 2020 itibari ile tüm hazır ambalajlı gıda ürünlerinde belirtilmesi zorunlu hale geldi.

Zorunlu beslenme bildiriminin içeriği

• Enerji Değeri

• Yağ

• Doymuş Yağ Asitleri

• Karbonhidrat

• Şekerler (Fruktoz, Glukoz ve Sakkaroz)

• Protein

• Tuz içeriği

• Diğerleri (Kül, Nem, Lif, Nişasta, Vitaminler, Mineraller)

thumbnail_besin-degeri_banner_2.jpg

Besin değeri analizlerini ISO 17025 onaylı laboratuvarlarımızda testleri güvenli olarak yapılmaktadır.

 

Besin Değeri Analizi Yapılan Bazı Ürünler

• Taze ve Kurutulmuş Sebze, Meyve

• Kuru Bakliyat Ürünleri

• Zeytinyağı ve Diğer Bitkisel Yağlar,

• Balık ve Diğer Su Ürünleri,

• Süt ve Süt Ürünleri (Peynir, yoğurt, dondurma ve diğer süt ürünleri),

• Et ve Et Ürünleri (Sucuk, salam, sosis gibi ileri işlem görmüş et ürünleri)

• Unlu Mamuller ve Diğer Fırıncılık Ürünleri

• Yöresel Ürünler (Tarhana, Firik, Çemen, Şeker Sucuğu, Bastık, Köme, Cezerye, Pul Biber, Sumak, İsot, Kömbe, Maraş Çöreği, vb.)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.