KSÜ Rektörü Can, 34 ülkenin kültür elçilerini ağırladı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Türkiye Belediyeler Birliği Localinternatioal Uluslararası Yerel Yönetimler Staj Programı çerçevesince 34 ülkeden gelen 41 öğrenci ile bir araya geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ekim 2019 16:43
KSÜ Rektörü Can, 34 ülkenin kültür elçilerini ağırladı

KSÜ Senato Toplantı Salonunda gerçekleştirilen görüşmede öğrencilerin yanı sıra Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Erdoğan Emrah Hatunoğlu, KSÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Fatih Tiyek ve KSÜ Dış İlişkiler Şube Müdürü Özlem Nalbantbaşı katıldı.

34 farklı ülkeden şehrimize gelen öğrencilere ‘hoş geldiniz’ diyerek konuşmasına başlayan Rektör Can, “Kültürlerimiz, dillerimiz, inançlarımız farklı olsa da hepimizin ortak amacı dünyayı güzelleştirmek, daha yaşanabilir bir gelecek inşa etmek. Bu ideale ulaşmak birbirimizi daha yakından tanımakla ve farklılıklarımızı zenginlik olarak görmekle mümkündür. Biz KSÜ olarak yabancı misafir öğrencilerin üniversitemizde eğitim görmelerini önemsiyor ve destekliyoruz. Ülkemizin güzelliklerini tanıyarak ülkelerine taşıyacak gönüllü kültür elçilerimiz olacak sizlerin ziyaretini de bu manada çok değerli buluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yeni kayıtlarla birlikte KSÜ’de eğitim gören yabancı uyruklu öğrenci sayısının 3 bine ulaştığını ve bu sayıyı önümüzdeki yıllarda daha yukarıya çekmeyi hedeflediklerini belirten Rektör Can, üniversitenin eğitim, sosyal ve kültürel yönleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Öğrencilerin üniversitemize ilişkin sorularını cevaplayan, eğitim ve kariyer hedefleri noktasında öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunan Rektör Can ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek farklı vesilelerle kültür elçisi öğrencileri üniversitemiz, şehrimiz ve ülkemize beklediklerini söyledi.

Misafir öğrenciler daha sonra KSÜ Avşar Yerleşkesini gezerek üniversite imkânları ve yürütülen çalışmalara ilişkin yetkililerden bilgi aldılar. Kahramanmaraş’ın doğası ve üniversitenin imkânlarından oldukça etkilenen öğrencilere iki gün boyunca düzenlenen aktivitelerle Kahramanmaraş tanıtılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.