Kripto para borsasına nasıl üye olunur?

Bitcoin ve altcoin satın alma sürecinde ilk adım bir kripto para borsasına giriş yapmak. Peki kripto para borsasına nasıl üye olunabilir? Kripto para yatırımı, son yıllarda yüksek getiri oranı, gelişmiş blokzinciri teknolojisine yatırım yapma olanağı...

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Temmuz 2022 15:39
Kripto para borsasına nasıl üye olunur?

Bitcoin ve altcoin satın alma sürecinde ilk adım bir kripto para borsasına giriş yapmak. Peki kripto para borsasına nasıl üye olunabilir? Kripto para yatırımı, son yıllarda yüksek getiri oranı, gelişmiş blokzinciri teknolojisine yatırım yapma olanağı ile öne çıkıyor. En çok merak edilen konuların başında ise kripto para borsalarına üye olma ve işlem yapma süreci yer alıyor. Dünyanın en büyük borsalarından biri olan Kucoin, üye olma sürecinin en kolay olduğu borsalardan biri. 10 milyona yakın yatırımcı, yüksek işlem hacmi ve 2013 yılından bu yana faal olan en eski borsalardan olması ile öne çıkan borsada, üyelik adımlarına bakalım.

Kucoin’e üye olma

Borsaya üye olmak için, ilk olarak Kucoin ana sayfasına gitmek gerekiyor. Üye olma sayfasına giriş yapıldığında, ilk aşamada temel iletişim bilgileri talep ediliyor. Bu bilgiler içinde mail, telefon gibi bilgiler bulunuyor. Bilgiler girildiğinde ise SMS ya da mail onayı talep ediliyor. Bu bilgilerin doğrulanması, üyeliğin ilk aşamasının tamamlanması için yeterli.

Borsada, ilk bilgileri girip onaylamanın ardından kripto para alım satım işlemleri yapılabilir. Kripto para alım işlemlerinin yapılması için, borsada fonlama yapmak gerekli.

Kripto para borsasına para yatırma

Her kripto para borsası, para yatırma sürecinde farklı seçenekler sunabilir. Kucoin bu konuda en geniş seçeneklerin yer aldığı borsalardan biri. Fiat para, yani Türk lirası gibi itibari paraları yatırmanın mümkün olduğu Kucoin’de, para yatırma işleminde farklı modeller tercih edilebilir. P2P (eşler arası) para yatırma, borsa cüzdanına farklı bir borsadan para yatırma ve itibari para yatırma bu seçenekler arasında. Kredi kartı ile para yatırma işlemi de Kucoin’de sunulan alternatifler içinde yer alıyor. Birçok borsa, kredi kartı ile işlem kabul etmezken Kucoin’in kabul etmesi, büyük bir fırsat. Para yatırma tamamlandıktan sonra, ilk alım satım işlemi yapılabilir.

Bitcoin ve altcoin satın alma

Hesapta bir bakiye oluştuktan sonra, spot ve vadeli işlem piyasasında kripto almak için artık hiçbir engel yok. Kripto para borsalarında coin alım süreci birbirine çok benzer. Kucoin için anlatmak gerekirse, Piyasalar sekmesine giriş yaptıktan sonra, burada herhangi bir kripto paranın işlem çiftine gitmek gerekiyor. Kucoin borsasında, 600’den fazla coin, 1000’den fazla işlem çiftinde işleme açık, bu nedenle bakiyenizdeki varlığa göre bir çift seçebilirsiniz.

Limit ya da piyasa emir türleri ile, kripto para satın almak için talep gönderebilirsiniz. Emir defterinde yer alan seçenekler üzerinden, mevcut varlığınızla alabileceğiniz maksimum talebi gönderebilirsiniz. Kucoin’de işlem komisyonunun yüzde 0,1 olması, avantajlı bir şekilde alım yapılabilmesi anlamına geliyor. Emir işlendikten ve onaylandıktan sonra bakiyenizde, ilgili kripto parayı görebilirsiniz.

Dünyanın en büyük borsaları içinde gösterilen Kucoin, her yeni yatırımcıya 500 USDT’ye varan bonuslar sunmasıyla dikkat çekiyor. KYC olmadan günde 1 BTC çekim şansı sunan borsaya siz de anında üye olabilir, dilerseniz web platformu dilerseniz de mobil uygulama üzerinden işlem yapabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.