KPSS Sonuçları Açıklandı!

ÖSYM, 23 Temmuz'da gerçekleştirilen 2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı sonuçlarını duyurdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ağustos 2023 14:11
KPSS Sonuçları Açıklandı!

2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) ile 29-30 Temmuz ve 6 Ağustos tarihlerinde yapılan 2023-KPSS (Alan Bilgisi) ve 2023-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavlarının madde analizleri incelenerek cevap anahtarlarının kontrol edildiğini açıkladı.

ÖSYM, 29 Temmuz'da uygulanan 2023-KPSS (Alan Bilgisi) İktisat Testi Temel Soru Kitapçığı'ndaki 34 numaralı sorunun doğru cevabının "D" olarak değiştirildiğini, 6 Ağustos'ta uygulanan 2023-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) Beden Eğitimi Testi Temel Soru Kitapçığı'ndaki 72 numaralı sorunun cevabının "B" olarak düzeltildiğini ve aynı sınavın Biyoloji Testi Temel Soru Kitapçığı'ndaki 14 numaralı sorunun cevabının "A" olarak güncellendiğini açıkladı. Ayrıca, Türk Dili ve Edebiyatı Testi Temel Soru Kitapçığı'ndaki 7 numaralı soru iptal edildi.

Adaylar, sınav sonuçlarına 25 Ağustos 2023 tarihinden itibaren ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecekler. Bu açıklamalarla birlikte sınav sonuçlarına ve yapılan değişikliklere dair güncel bilgiler adaylara iletilmiş oldu.

SINAV SONUÇLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.