KOSGEB'den Verimliliği Artıran İşletmeye 200 Bin TL’ye Kadar Hibe

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü ile KOSGEB iş birliğiyle yürütülen "Yalın Dönüşüm Desteği" uygulamaya konuldu. Bu destek, imalat sektöründeki verimliliği artırmayı hedefleyen bir yaklaşımı içeriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ağustos 2023 15:00
KOSGEB'den Verimliliği Artıran İşletmeye 200 Bin TL’ye Kadar Hibe

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü ile KOSGEB (Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) iş birliğiyle yalın dönüşüm yaklaşımını kullanarak imalat sektöründeki verimliliği artırmayı amaçlayan "Yalın Dönüşüm Desteği" uygulamaya alındı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, verimliliğin sürdürülebilir büyümenin anahtarı olduğunu belirterek, bu desteğin işletmelerin gelişimine rehberlik edeceğini ifade etti.

Yalın üretim yaklaşımı, tedarikçi, müşteri ve iç değişkenliği aynı anda azaltarak israfı önlemeyi amaçlayarak işletmelerin verimliliğini artırmayı ve rekabet güçlerini yükseltmeyi hedefliyor.

KOSGEB Yalın Dönüşüm Desteği hakkında bilgi vermek ve Model Fabrikalar'daki yalın dönüşüm uygulamalarını tanıtmak amacıyla 26 ilde toplam 30 adet KOSGEB Yalın Dönüşüm Desteği ve Model Fabrika Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Bu toplantılar, Konya ve Karaman'da başlatıldı ve diğer illerde de gerçekleştirilecek.

Yalın Dönüşüm Desteği, KOSGEB İşletme Geliştirme Destek Programı kapsamında yer alıyor.

İki aşamada uygulanan bu destek ile KOBİ'ler, yalın dönüşüm danışmanlarından veya Model Fabrikalardan hizmet alarak verimliliklerini artırabilecekler.

Bu destek programı geri ödemesiz ve çeşitli hizmet türleri için destek oranları ve üst limitler belirlenmiş durumda.

Destek programının amacı, Türkiye'nin sanayi ve üretim sektöründeki verimliliğini artırmak ve rekabet gücünü yükseltmektir.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.