Kocaman: Yarım kalan işimi tamamlamaya geliyorum

Kocaman: Yarım kalan işimi tamamlamaya geliyorum

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Haziran 2017 11:15
Kocaman: Yarım kalan işimi tamamlamaya geliyorum

Atiker Konyaspor'dan ayrılacağını açıklayan Aykut Kocaman, "Fenerbahçe'de yarım kalan işlerim var. Olanları halletmeye geliyorum" dedi.

Aykut Kocaman, Ekim 2014'te gittiği Atiker Konyaspor'a tarihinin en büyük başarılarını kazandırdı. Mütevazı kadrosuna rağmen yeşil beyazlıları ligin üst sıralarına taşıyıp Avrupa kupalarına götüren Kocaman, son olarak Ziraat Türkiye Kupası'nda da şampiyon yapmayı bildi. 52 yaşındaki teknik adam artık Konya'ya veda ediyor. Kocaman, Konyaspor'daki son gününde açıklamalarda bulundu.

"HEDEFİMİZ KUPAYDI"

Konyaspor'da son iki yılda önemli başarılar kazandınız ve sonunda bir kupa ile taçlandınız. Bunları nasıl başardınız?

Kolay anlatılabilecek bir şey yok. Önce eldeki malzemeye bakmaya çalışıyoruz . Var olan olanaklar neler? Futbolunun gerektirdiği temel şeyleri sağlamaya çalışıyoruz. Her şeyi değiştiren bir grubumuz yok. Önce elde olanakları değerlendirip sonra hataları düzelten bir yapımız var. Uzun yıllar görev yaptığım takımlarda hep hataları düzeltmeye, azaltmaya çalıştım. Bunu başardık diyebiliriz. 150 puan topladık geldiğimizden beri. Geçen sene 66 puan topladık. Bu sene ana hedef olarak kupayı belirledik. Bu da lig maçlarında konsantrasyon kaybı yaşamamıza neden oldu. Hata yapmaktan korkmak değil hataları düzeltmek önemli. Başka bir şansınız yok.

"SAVUNMA OYNATTIĞIMI SÖYLEYENLER SAÇMALIYOR"

Size yönelik eleştirilerin çoğu oyun sisteminiz üzerine; 'Aykut Kocaman savunma futbolu oynatıyor' diyenlere ne diyeceksiniz?

Futbol dünyasında savunma ve hücumu birbirinden ayıramazsın. Hiç bir şekilde bir birinden ayrılmıyor. Bu soruya çok da yanıt vermek istemiyorum. Saçma sapan, aptalca, absürt bir şey bana böyle denilmesi.

"ARTIK GOL ATMAK İÇİN..."

Barcelona için de, Paris Saint Germain için de geçerli. İyi futbol rakipten en kısa sürede topu almaktan geçer. Hiçbir spor savunmasız olmaz. Obradovic tamamen savunmaya dayalı ve hücumda da aynı dengeyi bu şekilde kuruyor. Savunmada topu kazandığın zaman hücuma çıkabiliyorsunuz. Artık set hücumla çok gol atamıyorsun. Rakipten kapılan toplarla gol atıyorsun. Ben antrenörlüğe başladığımda bile 3. bölgede (hücum) oynamak üzerine kurdum sistemimi.

"JUVENTUS DA BİZİM GİBİ OYNUYOR"

Başakşehir maçında iki takım da kompakt ve dar alanda oynadılar. Bu da ortaya çok yüksek mücadeleli bir maç çıkarttı. Biraz özetler misiniz?

Bu oyunu yorumlayanların neye baktığımı bilmiyorum ama bu planları uygulayabilmek önemliydi. Başakşehir öne geçtiği zaman işi çok kolaylaşıyor. Fenerbahçe'ye 2 maçta 4 gol attılar. Topun karşısına da beraber geçiyorlar. Rakibe alan bırakmamak üzerine kurulu bir sistemleri var. Modern anlamda doğruları yapan bir takım. 120. dakikaya kadar kalecilerinin oyun kurmasına izin vermeyen ve baskı yapan bir takımdık. Dünyada da futbol böyle. Juventus da böyle oynuyor. Tek farkları çok kaliteli oyuncularıyla daha akışkan oynuyorlar. Başakşehir'in kendi şarkısını söylemesindense biz kendi şarkımızı söyledik.

Kocaman, 2010-11 sezonu ile ilgili Şenol Güneş'e de sert bir mesaj gönderdi. Kocaman, "2011'de şampiyonluğumuzu elimizden aldılar" diyen ve o dönem Trabzonspor'u çalıştıran diyen meslektaşına çok sert bir yanıt verdi...

"GÜNEŞ'İN TAKIMINI DA EZE EZE YENDİK"

"Çok net söylüyorum; rakiplerimizin hepsini eze eze yendik. Kimin neyi hak ettiği çok daha net. Onun takımını da 2-0 yendik. Orta sahayı geçemediler. Maçların görüntüleri de ortaya dökülsün. Her maçımızı izlesinler. Beşiktaş'ı da, Galatasaray'ı da, Trabzon'u da eze eze yendik. Ama bizim maçları izlerken Trabzonspor'un da maçlarını izlesinler. Herkes her şeyi görsün."

"FATİH TERİM KÖTÜ NİYETLİ DEĞİLDİR"

Fatih Terim'in Konyaspor'dan oyuncu almaması çok tartışılıyor. Konyasporlu bazı yöneticiler ve futbolculara göre Terim'in sizinle bir problemi var. Siz ne düşünüyorsunuz?

Fatih Terim, milli takım teknik direktörü. Biraz iyimser gözle bakayım... Hayata nasıl bakıyorsam oradaki insanlara da öyle bakıyorum. Kötü bir niyeti yoktur diye düşünüyorum. Çünkü ben hiçbir şeyi kötü niyetle yapmam. Geçen yıl ikinci devrede 40 puan topladık. Bu yıl kupaya odaklandık. Belki takım oyunu oynadığımız için almıyordur. 'Konyaspor bireysel değil takım oyuncularından kurulu' diyordur.

"YARIM KALAN İŞLERİM VAR"

Fenerbahçe ile yeniden anlaştığınız konuşuluyor. Bu konuda neler söylemek istersiniz?

Fenerbahçe'de yarım kalan işlerim var. Olanları halletmeye geliyorum. Açıklama Galatasaray maçından sonra yapılacak.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.