Kmtso'da Mevcut Başkan Balcıoğlu Oy Pusula Rengini Belirleyemedi

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasının son meclis toplantısında oy pusulası krizi çıktı. Oy pusulası renginin belirlenemediği toplantıda KMTSO Adayı Mustafa Buluntu Beyaz Rengi seçerken Meclis Başkanı Hanefi Öksüz’ün ısrarla sorusuna karşın Mevcut...

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Kasım 2022 09:48
Kmtso'da Mevcut Başkan Balcıoğlu Oy Pusula Rengini Belirleyemedi

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasının son meclis toplantısında oy pusulası krizi çıktı. Oy pusulası renginin belirlenemediği toplantıda KMTSO Adayı Mustafa Buluntu Beyaz Rengi seçerken Meclis Başkanı Hanefi Öksüz’ün ısrarla sorusuna karşın Mevcut Başkan Balcıoğlu’nun ‘oy pusula rengini arkadaşlarımla görüştükten sonra belirleyeceğim’ demesi şaşkınlık yarattı.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası seçim öncesi son Meclis toplantısını dün Mehmet Balduk Meclis salonunda tamamladı. Meclis üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İş İnsanı Hanefi Öksüz adayların oy pusulası renklerinin de belirlenmesi gerektiğini dile getirdi.

Geçtiğimiz haftalarda KMTSO’ya dilekçe veren Başkan Adayı Mustafa Buluntu mevcut başkanın oy pusulasının renginin belirlenmesi gerektiğini, belirlenmemesi durumunda ise kendilerinin Beyaz renkli oy pusulasını kullanacaklarını düzenlediği basın toplantısında deklare etmişti. Son meclis toplantısında Meclis Başkanı Hanefi Öksüz’ün mevcut Başkan Şahin Balcıoğlu’na oy pusulasının rengi sordu; Başkan Balcıoğlu’dan arkadaşlarına sorup karar vereceği cevabını aldı. Öksüz seçime çok az bir zaman kaldığını mevcut adayın beyaz rengi seçtiğini fakat isterse beyaz rengi Balcıoğlu’nun seçebileceğini deklare etti. Meclis üyelerinin gözü önünde gerçekleşen konuşmada mevcut Başkan Balcıoğlu; “29 Komite üyesi arkadaşıma soracağım, ondan sonra karar vereceğim, ben kendi başıma oy pusulası rengine karar veremem” cevabını verdi. Meclis Başkanı Öksüz ise bunun üzerine; “Sen başkan adayısın, bir oy pusulası rengine bile tek başına karar veremiyorsan neden başkan adayı oluyorsun?” diyerek tepkisini gösterdi. Seçime 2 hafta kala hangi adayın hangi oy pusulası rengini kullanacağı belirlenemedi.

Meclis toplantısından bir gün önce mevcut Başkan Balcıoğlu kendi ekibi arasında yaptığı toplantıda; “Aday Buluntu’nun oy pusula rengi Beyaz ise bizde Mavi’yi seçelim” dediği Meclis toplantısında ise neden böyle bir cevap verdiği anlaşılamadı. Balcıoğlu’nun bu tutumu kendi ekibi arasında da tepkilere neden olduğu görüldü.

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.