Kış aylarında sürekli giden bir elektriğimiz var

Oto Yedek Parça Esnafı Metin Balta gazetemize yaptığı açıklamada 17 yıldan beri sanayinin içerisinde olduklarını ve sorunların büyük kısmına hakim olduklarını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Eylül 2019 11:17
Kış aylarında sürekli giden bir elektriğimiz var

Sektörün eskisi gibi olmadığını, az sayıda olan yedek parça esnafının çoğaldığını söyleyen Balta; “Yaklaşık 17 yıldan beri sanayinin içerisindeyiz. Sektörümüz eskisi gibi değil. Yedek parça işi yapan esnafımız çoğaldı. Bundan yaklaşık 15 yıl önce yedek parça işi yapan esnaf sayısı ortalama 5 taneydi. Şu anda hemen her caddemizde esnaflarımız var. Son zamanlardaki ekonomi dalgalanmasından etkilenmelerimiz oldu. Alış fiyatlarımızda ciddi artışlar oldu. Biz de mecburen satış fiyatlarımıza yansıtmak zorunda kaldık. Önceki potansiyelimiz düştü. İnsanlarımız arabalarına biniyor ama sanki hiç bakım yaptırmıyorlarmış gibi görünüyor. Bu da vatandaşın alım gücünün düşmesinden kaynaklanıyor” sözlerini kaydetti.

EN BÜYÜK SORUNLARIMIZDAN BİR TANESİ OTOPARK

Sanayinin sorunları hakkında değerlendirmelerde bulunan Balta, en büyük sorunlardan bir tanesinin park sorunu olduğunu söyledi. Balta; “Sanayimizin en büyük sorunlarından bir tanesi park sorunu. Bu park sorununu hurda araçlar etkiliyor, sahipsiz arabalar etkiliyor, esnaf arabaları etkiliyor. Esnaflar ve müşterilerimiz park yeri bulamadığından trafikte yığılmalar oluyor. Yollarımız bakımsız kaldı. Yetkililerimize dillendiriyoruz ama çözüm alamadık. Kış aylarında elektriksel problemler çok fazla oluyor. Kablolarımızın bir an önce yer altına alınması gerekiyor. Elektrik gitmelerinden dolayı otomatik kapıları açamıyoruz, dükkanlarımız kapalı kalıyor. Yeni bir işyeri kuracak olan ustalarımız ilk önce kira derdine düşüyor. Sanayimizde kiralar çok pahalı. Bizim dükkanımız kira olsaydı kapatmak zorunda kalabilirdik. Yeni yapılan dükkanlarımız çok geç kaldı. Esnaflarımız kendi aralarında yeni dükkanlar üzerinden çok haksızlık yapıldığını söylüyor. Sanayi ile hiç alakası olmayanın buradan yatırım amaçlı dükkan alması esnaflarımıza zarar veriyor. Dükkan yetersizliğinden dolayı iç içe iş yapmak zorunda kalan esnaflarımız oluyor. Bu da sanayimizin iş hacmini daraltıyor. Kiraların yüksek olmasından dolayı da birleşen esnaflarımız var. Yeni dükkanlarımız esnaflarımıza daha uygun fiyatlara verilseydi her şey esnafımız açısından daha güzel olurdu” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.