Kira Yardımı Nasıl Alınır, E-Devlet'ten Başvuru Nasıl Yapılır?

Kira yardımı başvurusu depremzedelerin gündeminde yer alıyor. Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem birçok ilde hissedildi. Depremzedelere yapılacak yardımlardan bir ise kira yardımı olarak açıklandı. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Şubat 2023 16:26
Kira Yardımı Nasıl Alınır, E-Devlet'ten Başvuru Nasıl Yapılır?

Kira yardımı başvurusu depremzedelerin gündeminde yer alıyor. Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem birçok ilde hissedildi. Depremzedelere yapılacak yardımlardan bir ise kira yardımı olarak açıklandı. Kira yardımı başvurusu, tutarları ve verileceği süre ile ilgili detaylar belli oldu. Peki kira yardımı başvurusu nasıl yapılır, ne kadar yatacak? Detaylar haberimizde.

Kira yardımından yararlanacaklar ve yardım tutarları belli oldu. Kira yardımı tutarları ev sahipleri ve kiracılara göre değişkenlik gösteriyor. Kira yardımı başvuru ekranı ise araştırılan konular arasında bulunuyor. Peki e-Devlet kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Kira yardımı nasıl alınır, ne kadar?

Kira yardımı başvurusu e- Devlet “https://www.turkiye.gov.tr/ticaret-kira-destegi-basvurusu” sayfası ve “https://www.turkiye.gov.tr/ticaret-kira-destegi-basvurusu” üzerinden gerçekleştiriliyor.

Kira yardımı; ikamet ettikleri konutları yıkık/acil yıkılacak/ağır veya orta hasarlı olarak tespit edilen ev sahiplerine ve kiracılara verilecek. Kira yardımı, ev sahiplerine aylık 5.000 TL, kiracılara ise aylık 2.000 TL barınma yardımı yapılacaktır. Konutları hasarlı olup konteyner talep eden vatandaşlar taşınma yardımı alabilecek ancak kira yardımından yararlanamayacaktır.

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.