Kira fiyatlandırmaları yetkili kurumlarca yapılmalı

Yeni sanayi sitesinde 1994 yılından bu yana oto kaporta alanı faaliyet gösteren Turgut Sarı, sanayinin sorunlarının çözümlenmesinin memleket açısında pozitif bir getirisi olacağını ifade etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Eylül 2019 13:11
Kira fiyatlandırmaları yetkili kurumlarca yapılmalı

Oto Kaporta ve Boya Ustası Turgut Sarı sanayi esnafının sorunlarının tek taraflı olmadığına değinirken; “Oto Kaporta Boya Ustası Sarı; “25 yıldır oto kaporta ve boya üzerine sanayi sitesinde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Esnaf en çok müşteriyle alakalı sorunlarla karşılaşıyor. İşlerin tesliminin ardından ödeme almakta güçlükler yaşıyoruz. Dolayısıyla faaliyetlerimizi durdurmaya kadar getiriyor. 2018 yılı ağustos ayında yaşanan ekonomik dalgalanma sebebiyle işlerde genel olaraktan yüzde 50-60 oranında azalma oldu ve maliyet artışları sektörü durdurma aşamasına getirdi. Esnaf bağ-kur ve vergi ödemelerini yapamayacak hale geldi” dedi.

Maliyet artışlarının esnafın ayakta durmasını güçleştirdiğini vurgulayan Sarı; “esnafın Hammaddelerimiz ve yedek parçalarda olan artışların ardından müşteriler zorunlu olmadığı sürece iş yaptırmaktan kaçınıyor. Maliyetleri duyunca müşteriler tam anlamıyla kaçıyor. Bağ-kur, kira ve diğer giderler pahalanınca diğer giderlerde haliyle pahalanıyor. Ayakta kalmamız için bunlar müşteriye yansıyacak” dedi.

Kiraların dışarıdan gelen yatırımcılar tarafından belirlenmesinden esnafın rahatsız olduğunu dile getiren Sarı; “Sanayi içerisinde kiralarla ilgili ciddi sorunlar yaşanıyor dışarıdan giren yatırımcılar fiyatlarda yönlendirme yapıyorlar. İşyeri kira olan zanaatkârlar zor durumda kalıyor. Belediyenin bu duruma bir çözüm bulması gerekiyor. Yeni yapılan yerlerin biran önce bitirilmesi gerekiyor. Esnafa girdi maliyetinin artışı oluyor ve piyasaya olumsuz olarak yansıyor” ifadelerini kullandı.

Temiz bir sanayinin tüm esnafın hakkının olduğunu belirten Sarı; “Kooperatiften esnaf olarak beklentimiz sanayiyi tertemiz bir iş sahası haline dönüştürmesi konusunda. Çarpık yapılara izin vermemesi ve sanayi düzeninin sağlamasını istiyoruz. Sanayi esnafları ve sanayiye gelenler için sosyal alanlar inşa etmesini istiyoruz. Sosyal hizmet verebilecek kooperatif dükkanları olmasına rağmen onlar kiraya verilerek oradan bir rant sağlanıyor” diyerek sözlerini sonlandırdı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.