Kentin en sıkıntılı bölgesi, sanayi

Oto Tamir Ustası Harun Ceylan tamircilik sektörünün iyi durumda olmadığını ve eleman yetişmediğini söyledi. Açıklamalarda bulunan Ceylan, sanayi sitesinde yaşadıkları sorunları dillendirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Eylül 2019 11:18
Kentin en sıkıntılı bölgesi, sanayi

Sektördeki sıkıntının bir kısmını mesleki gelişimini tamamlayamayan ustaların dükkan açmasına bağlayan Ceylan; “Sektörümüzün durumu şu anda iyi değil. Mesleki gelişimini tamamlayamayanların dükkan açması yılların ustalarını zor durumda bırakıyor. Aynı zamanda işini doğru yapmayan ustalarımızın neden olduğu müşteri mağduriyetleri yüzünden hem bütün esnaflarımızın adı kötüleniyor hem de sanayimizin adı kötüleniyor. Bu nedenle sanayimiz her geçen gün güven kaybediyor. Şu anda sektörümüzde çırak yetişmiyor. Bunun nedeni de ailelerin çocuklarına kıyamaması. Aile çocuğunun huyuna gidilmesini istiyor. Sanayide böyle bir şey olmaz. Usta mı çırağın huyuna gidecek, yoksa çırak mı ustanın huyuna gidecek. Biz böyle yetişmedik, böyle yetişmediğimiz için usta olduk çok şükür. Boş gezen gençlerimiz madde bağımlısı olacağına sanayide usta olsunlar. Ailelerimiz bu konuda doğru karar vermeye davet ediyoruz. Üniversiteyi bitirip boşta gezen çok gencimiz var. Ama öğreniminin yanında bir de meslek edinmiş olsa dünyanın hiçbir yerinde işsiz kalmaz” dedi.

ÇEVRE DÜZENİNE İHTİYACIMIZ VAR

Sanayinin çevre düzenine ihtiyacı olduğunu belirten Ceylan, şu ifadelere yer verdi; “Sanayimizin çevre düzenin ihtiyacı var. Dışarıdan gelen vatandaşlarımız baktığı zaman pislikler ile karşılaşıyor. Dükkanlarımız çok eski. Yılların yorgunluğunu taşıyor. Esnafa destek olmak yerine rant peşinde olanlarımız sağ olsun, esnaf zor durumda. Seçim zamanlarında büyüklerimiz ile samimiyiz ama sonrasında hiç görmüyoruz. Hurda ve sahipsiz araçların buradan kaldırılması gerekiyor. Aynı zamanda sanayimizin sosyal tesise ihtiyacı var. Aynı zamanda yeni dükkanlarımızın bir an önce faaliyete geçmesi lazım. Yeni dükkanların açılması ile buradaki dükkan kiralarının da düşeceğini düşünüyorum”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.