Kentimiz güçlü bir tük markasıdır

Kahramanmaraş Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Çinkay, 2019 yılının ekonomi açısından nasıl bir yıl olduğunu değerlendirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ocak 2020 17:15
Kentimiz güçlü bir tük markasıdır

Çinkay; “Tekstil sanayinin atılımları ile ilimiz bugün, Türkiye’nin en güçlü ekonomilerinden birisidir. Dünyanın 125 ülkesine ihracat yapan kentimiz, iplikte, dokumada, denimde ve örmede artık güçlü bir Türk markası olarak anılmaktadır” diyerek Kahramanmaraş’ta sektörün verimliliğini değerlendirdi.

2018 YILINDA MALİ AÇIDAN ÜLKEDE ÇALKANTILI BİR DÖNEM YAŞANDI. BU DOĞRULTUDA BAKTIĞINIZ ZAMAN 2019 YILI EKONOMİSİ NASIL GEÇTİ?

Türkiye açısından zorlu süreçler yaşansa da, ülkede atılım ve gelişme meydana geldiğini göz ardı edemeyiz. Türkiye’nin dününe bugününe baktığımızda, geçmişteki zararları telafi ettiğini görüyoruz. İş dünyası için yönetimsel sistemin oluşturacağı zafiyetler ve bu zafiyetlerin meydana getireceği ekonomik dalgalanmalara bu ülkenin tahammülü kalmadı. Ülkenin içinden geçtiği süreç bize istikrarın kalıcı olacağını gösteriyor.

OSB’NİN BUGÜNKÜ DURUMU HAKKINDA BİLGİ VERİR MİSİNİZ? FAALİYETTE OLAN FİRMA SAYISI HAKKINDA BİLGİ VERİR MİSİNİZ? EKONOMİK NEDENLERLE FAALİYETİNİ DURDURAN FİRMA VAR MI? OSB’NİN SEKTÖR ÇEŞİTLİLİĞİ NEDİR?

Bölgemizde 2019 yılı itibariyle 61 adet sanayi parselinden; 51 adet üretimde, 2 adet proje aşamasında, 6 adet üretime ara veren ve 2 adet yeni oluşturulan boş parsel mevcuttur. Bölgemizde üretimdeki firmalarda 9000 kişi çalışmaktadır.

Bölgemizdeki faaliyet gösteren firmalarda tekstil, teknik tekstil, madeni mutfak eşyaları, bakalit kulp, melamin kraft (kaymaz) tepsi ve kırılmaz melamin mutfak eşyaları melamin mutfak eşyaları, alüminyum levha, alüminyum profil, mobilya, bina yalıtım malzemesi, endüstriyel klima, endüstriyel yumuşatıcı, oluklu mukavva, bulgur, polistiren ambalaj, yalıtım malzemesi ve WPC odun plastik kompozit panel malzeme ve tehlikesiz atık (metal) toplama-ayırma, bakır disk, full fat soya, lavaş ekmek ve metal cilası üretilmektedir.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca onaylanan atıksu arıtma tesisi ihalesi bakanlıkça yapılmış olup en kısa sürede inşaata başlanacaktır.

KAHRAMANMARAŞ EKONOMİSİ İÇİN ÖNEM ARZ EDEN İŞ ADAMLARI OLARAK KASIM AYI İÇERİSİNDE ENERJİ BAKANI VE TEKNOLOJİ BAKANI İLE BİR ARAYA GELDİNİZ. OSB’NİN BU ZİYARETTEN KAZANIMLARI NE OLDU?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez ile yapılan toplantıda Kahramanmaraş’ın enerji arz güvenliğini sağlayacak yatırımlar masaya yatırıldı. Yapılan istişare sonucunda, 2019 yılı içerisinde yapılması planlanan Kılavuzlu Trafo Merkezine yeni trafo güç ilavesi yapılması ile bölgemizdeki firmaların çatılarına yapmayı planladıkları GES yatırımlarının önün açılması ve Kaliteli enerji sağlanması kapsamında 2020 yılında ise Kahramanmaraş OSB trafo merkezinin kurulması konularında mutabakata varıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’ı ziyarette ise özellikle OSB yatırımları ve sektörel projeler konuşuldu. Islah OSB Projeleri, Tekstil İhtisas OSB’nin kamulaştırma işlemleri için kredi taleplerinin karşılanması konularında istişarelerde bulunuldu.

2019 YILI TEKSTİL AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLDİĞİNDE VERİMLİ BİR YIL OLDU MU?

Tekstil sanayinin atılımları ile ilimiz bugün, Türkiye’nin en güçlü ekonomilerinden birisidir. Şehrimiz, tekstil endüstrisinde büyük ölçekli yatırımlarla, pamuktan hazır giyime her alanda üretim yapan, son teknolojiye sahip fabrikalarıyla dünya moda merkezlerinin en önemli tedarikçilerinden birisidir. 5 milyar dolar sanayi üretimi ile Türkiye’nin gücüne güç katmaktadır. Dünyanın 125 ülkesine ihracat yapan kentimiz, iplikte, dokumada, denimde ve örmede artık güçlü bir Türk markası olarak anılmaktadır.

2020 YILINA EKONOMİ PENCERESİNDEN BAKILDIĞINDA NELER BEKLİYORSUNUZ? ÖNGÖRÜLERİNİZ NELERDİR?

Kahramanmaraş’ta yatırımlar bilindiği üzere daha çok tekstil ve çelik sektöründe yoğunlaşıyor. Bu sektörler doyuma ulaşırken, ilerleyen süreçte yatırımların enerji ve diğer üretim alanlarına yöneleceğini düşünüyoruz. Şehrimizde ve Türkiye’de enerji, çimento, demir-çelik, bilgisayar teknolojisi gibi alanlar ise stratejik sektörlerin arasında değerlendiriliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.