Kaya; “Ben, biz değil, hepimiz”

Yatırımların askıya alınması ile birlikte sektörlerinde durgunluk yaşandığını belirten Kaysan Silah Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Kaya, 2018 yılını ve Kahramanmaraş ekonomisinin nasıl güçleneceğini gazetemize değerlendirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ocak 2024 12:51
Kaya; “Ben, biz değil, hepimiz”

2018 yılı geneli sektörü değerlendiren Kaya; “Faaliyet alanlarımızdan bir tanesi inşaat firmalarına patlayıcı madde üretmek. Devlet tarafından bazı yatırımlar askıya alınınca bizim sektörümüzde bu durumdan direkt olarak olumsuz etkilendi. Avcılık sektöründe de 2 yıldan beri bir durağanlık vardı. 2018 yılındaki ekonomik saldırıdan avcılık sektörü daha fazla etkilendi. Çünkü insanlar artık ihtiyaçlarının dışına çıkmayı tercih etmiyor” dedi.

ÖZEL SEKTÖRE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR

Şehir ekonomisinin gelişebilmesi için sadece kamu yatırımları değil, özel sektörün de elini taşın altına koyması gerektiğini belirten Kaya; “Kahramanmaraş kent ekonomisinin iyi ivme kazanabilmesi için her şeye kamu yatırımı olarak bakmamak gerekiyor. Bu konuda vatandaşlara ve yatırımcılara da büyük iş düşüyor. Turizm konusunda devletin yapacağı görevlerden çok özel sektöre iş düşüyor. Turizme yatırım, bir Akdeniz şehri olmamıza rağmen alt çıtalarda yer alıyor. Yer altından gün yüzüne çıkan bir antik kentimiz var ama biz bunu halen doğru bir şekilde kullanabilmiş değiliz. Turizm bakanlığımızın da girişimleri ile burasının kazandırılması gerekiyor. Turizmimize değer katacak olan bir Expo Fuarı projesi getirildi. Aynı zamanda turizmin gelişmesi adına Yedikuyular Kayak Merkezimiz yapıldı. Ama sadece kamu yatırımı ile olacak işler değil bunlar. Özel sektörün de ciddi anlamda elini taşın altına koyması gerekiyor. Turizm bacasız sanayimizdir ve Kahramanmaraş’ın daha ileriye gidebilmesi için olmazsa olmazımızdır” ifadelerini kullandı.

BEN, BİZ DEĞİL, HEPİMİZ

Kahramanmaraş için herkesin elini taşın altına koyması gerektiği mesajını aktaran Kaya, açıklamalarına şöyle devam etti; “Kahramanmaraş’ta en tepe siyasetçilerimizden vatandaşlarımıza kadar birlik içerisinde olmamız gerekiyor. ‘Ben, Biz değil Hepimiz’ dememiz gerekiyor. Bu kenetlenme her alanda bizim önümüzü açar. ‘Hepimiz’ sloganını başta siyasetçilerimiz olmak üzere herkesin benimsemesini istiyorum. Kahramanmaraş’ımız için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.