KASKİ Vatandaşı Bıktırdı: Kahramanmaraş'ta Sular Ne Zaman Gelecek? Kaski 24-25 Eylül Su Kesintisi Listesi

Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) 24-25 Eylül günü Kahramanmaraş'ta su kesintisi yaşanacak ilçeleri duyuruldu. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Eylül 2023 21:39
KASKİ Vatandaşı Bıktırdı: Kahramanmaraş'ta Sular Ne Zaman Gelecek? Kaski 24-25 Eylül Su Kesintisi Listesi

Kahramanmaraş su kesintisi olan yerler yayınlandı. Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) 24-25 Eylül günü Kahramanmaraş'ta su kesintisi yaşanacak ilçeleri duyuruldu.

Su kesintileri aşağıdaki ilçelerde bugün belirli saat aralığında etkili olacak. Peki, Sular ne zaman, saat kaçta gelecek? İşte KASKİ 24-25 Eylül Kahramanmaraş su kesintisi saatleri!

İnsanlık için büyük önem taşıyan çok sayıdaki nehir ve yer altı su kaynaklarının bulunduğu Kahramanmaraş, su potansiyeli açısından Türkiye birinciliği ve dünya üçüncülüğüyle önemli bir hazineyi elinde bulunduruyor.

Barındırdığı su kaynakları ile tarih boyunca önemli bir uygarlık ve ticaret merkezi olan Kahramanmaraş, geçmişten günümüze insanoğlunu hep cezbeder durumda olmuş.

Mezopotamya ve Anadolu kültür havzalarının önemli buluşma noktalarından biri olan Kahramanmaraş, akarsuları, göletleri, barajları ile suyla iç içe yaşamıyla

"Sular şehri Kahramanmaraş" olarak nitelendiriliyor.

Kahramanmaraş; kilometreye düşen su kaynakları bakımından Türkiye'de birinci, dünyada ise üçüncü sırada yer alıyor. Ayrıca, ülkemizin en önemli su havzalarından biri olan Ceyhan Nehri de Akdeniz'deki yolculuğuna bu bu ilden devam ediyor.

Halen 24 akarsu, 6'sı faal, 2'si inşaat halinde 8 baraj, 10 sulama göleti, 3 doğal göl ve 1 sulak alanı bünyesinde bulunduran Kahramanmaraş, Türkiye'nin önemli su kaynaklarından birini oluşturuyor.

Ülkemizin önemli su kaynaklarına sahip olan Kahramanmaraş barajlarıyla da dikkati çekiyor. Türkiye'nin sayılı barajlarından olan Sır, Menzelet, Kılavuzlu, Ayvalı, Kartalkaya barajları il sınırları içerisinde bulunuyor.

Kent merkezine 12 kilometre mesafede arka arkaya sıralanan Sır, Kılavuzlu ve Menzelet barajları su sporları yapmak isteyenlerin tercih ettiği yerlerden birisi konumunda.

Buna rağmen kentte neredeyse hergün yaşanan su kesintileri vatandaşları bıktırdı.

kahramanmaras-su-kesintisi-kaski.webp

KESİNTİ SAATLERİ VE ETKİLENECEK MAHALLELER

Maraştan Haber İhbar Hattına vatandaşlar tarafından gelen ses kaydında, Kahramanmaraş ilinin Onikişubat ilçesine bağlı toplam 8 mahallede su kesintisinin gerçekleştirileceği öğrenildi. Su kesintisi gece saat 00.00 saatlerine kadar gerçekleştirilecek.

Etkilenen mahalleler: Tavşantepe, Saçaklızade, Çamlık, Hürriyet, Selçuklu, Binevler, Mimar Sinan ve Necip Fazıl.

Ekiplerimiz depolara müdahale halinde olup depoların dolumu hatların toparlaması gece 05:00'i bulacaktır."

KESİNTİNİN SEBEBİ VE ÖNLEMLER

Su kesintisinin sebebini aşırı tüketim ve sarfiyat kaynaklı depolarda seviye düşüklüğü nedeniyle kesinti yapılmıştır.

Vatandaşlardan, su kesintisinin etkilerini en aza indirmek için su depolarını önceden doldurmaları ve gerekli önlemleri almaları istendi. Kesinti sona erdikten sonra, suyun normale dönmesi beklenmektedir.

Kesinti süresince olumsuzluk yaşanmaması için vatandaşlara gereken hassasiyeti göstermelerini önermektedir.

GÜNCEL BİLGİLERE ULAŞIM

Su kesintisi hakkında güncel bilgilere erişmek için, Maraştan haber (www.marastanhaber.com.tr) takip edilebilir.

Bu kanallar üzerinden anlık güncellemeler ve kesintiyle ilgili detaylar öğrenilebilir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.