"Kasanın boş olması 2021 yılının sıkıntılı geçeceğini gösteriyor"

Öztunç, 2021 yılı için zor bir dönem olacağını belirterek, “Zorluğun derecesini mevcut hükümetin ekonomi politikaları belirleyecektir” dedi. Öztunç, “Kasanın boş olması bu yılın da sıkıntılı geçeceğini gösteriyor” ifade.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ocak 2021 19:21
"Kasanın boş olması 2021 yılının sıkıntılı geçeceğini gösteriyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç 2020 yılını gazetemize değerlendirerek, 2021 yılı öngörülerini söyledi. Ülkede salgın başladığında önlemlerin alınmasında geç kalındığına dikkat çeken Öztünç, “Üretmekten çok tüketen bir toplumduk, tarım ve sanayimiz bitme noktasına gelmişti, bu salgın döneminde mevcut üretimde durdu” ifadesini kullandı. Öztunç konuşmasının devamında 2020 yılını şöyle özetledi:

ÜRETMEKTEN ÇOK TÜKETEN BİR TOPLUMUZ

Covid-19 gibi salgın veya afet durumlarında ülkedeki her konuda parametreler mevcut hükümetin alacağı önlemler ve uygulayacağı politikalarla paralelir. Tüm dünyada bu salgın başladığı andan itibaren pek çok devlet yöneticileri gerek sağlık yönünden ve gerek ekonomi yönünden gerekli önlemleri aldı. Bizim ülkemizde bu önlemlerin alınmasında geç kalındı. Alınan önlemlerde yeterli değildi. Pek çok iş yeri kapandı, pek çok insan işsiz kaldı. Zaten üretmekten çok tüketen bir toplumduk, tarım ve sanayimiz bitme noktasına gelmişti, bu salgın döneminde mevcut üretimde durdu.

İBAN VERİLDİ PARA İSTENDİ

Güçlü sosyal devletlerde bu durum bu kadar vahim değil. Çoğu ülkede Vatandaşlarına evde kalmaları için kira vb. yardımlarda bulunuldu. İş yerleri kapanmasın ve salgın bitince kaldıkları yerden devam etsinler diye gerekli her türlü destek sağlandı. Biz de ise yine iban verildi ve vatandaştan para istendi. Hükümet ekonomiyi iyi yönetemediği için maalesef bu krizi yurttaşlarımız ağır hissederek geçiriyorlar.”

ZOR BİR DÖNEM OLACAK

Öztunç 2021 yılı öngörüleri için ise şu sözleri kullandı: “Bir önceki sorunuzda bahsettiğim gibi pek çok işyeri kapandı, bu kapanan iş yerlerinin ne kadarı tekrar faliyete geçecek bilemiyoruz. Ülkenin ekonomik olarak yeniden yapılanmaya gideceği ve zor bir dönem olacağı kesin ama bu zorluğun derecesini mevcut hükümetin ekonomi politikaları belirleyecektir. Ama şahsi fikrim; bugüne kadar ülke ekeonomisi doğru yönetilemedi, normal zamanda bile doğru yönetemeyen bir hükümetin olağan üstü şartlarda doğru yönetebilmesini beklemiyorum. Bu halkın, bu ülkenin menfaati için umarım ben yanılırım. Ama önce damat dayatması ve yaşanan kriz şimdi ise kasanın boş olması bu yılın da sıkıntılı geçeceğini gösteriyor.”

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.