Kârlı ve büyüme odaklı politikalar izlenilmeli

Gelişen ve genişleyen teknolojiye ayak uyduran Ünlü Tarım Türkoğlu’nun yükselen değeri konumunda. Ünlü tarım İşletmecisi Ruşen Ünlü, Türkiye’de üreticilerin yeterli miktarda para kazanamadığını savunarak, Tarım sektörünün en büyük sorunlarından birinin

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Temmuz 2021 19:41
Kârlı ve büyüme odaklı politikalar izlenilmeli

Gelişen ve genişleyen teknolojiye ayak uyduran Ünlü Tarım Türkoğlu’nun yükselen değeri konumunda. Ünlü tarım İşletmecisi Ruşen Ünlü, Türkiye’de üreticilerin yeterli miktarda para kazanamadığını savunarak, Tarım sektörünün en büyük sorunlarından birinin karsızlık olduğunu dile getirdi. Ünlü, “Küçük ve orta ölçekli aile işletmelerinin teşvik edilmesi, kârlı ve büyüme odaklı bir politika izlemelerinin sağlanması lazım” dedi.

Tarım sektöründe son yıllarda büyüme trendi yakalayan, gelişen ve genişleyen tarım sektöründe günümüz teknolojisine ayak uyduran Ünlü Tarım Türkoğlu’nun yükselen değeri konumunda. Ünlü tarım işletmecisi Ruşen Ünlü, “Tarım devlet müdahalesinin gerekli olduğu bir alandır. Bakanlık tarafından bir üretim planlaması yapılması çok önemli. Verim odaklı politikalara ihtiyaç var. Batıda belli ürünlerde mekanizasyon teknolojilerinin kullanımı teşvik ediliyor ki daha verimli ve sürdürülebilir bir üretim yapılsın. Bu sayede fiyatlarda da denge kurmak mümkün olabiliyor. Makineli hasatta hem yüksek verim, toprak ve bitki sağlığı gibi kazanımlarınız olur hem de tüketici aynı ürünü daha düşük fiyata alabilir. Bu yalnızca hasadın maliyeti; yani daha yapılabilecek çok şey var” ifadesini kullandı.

DIŞA BAĞIMLILIKTAN KURTULMALIYIZ

Ünlü, şartlar ne olursa olsun, kalite ve güvenden taviz vermeden devletin ve milletin yanında olduklarını dile getirerek, yerli ve kaliteli üretime vurgu yaptı. ‘Üretimde öncelik esastır’ diyen Ünlü, “Covid-19 ile tarım ve üretimin ertelenemeyeceğini bir kez daha gördük. Dışa bağımlılığı aza indirebilmemiz için yerli ve milli üretimin artması gerekiyor. Milli tarım, yerli tohum geleceğimizdir” dedi.

TATİL YAPMADAN YAŞANIR AMA AÇ YAŞAMAK MÜMKÜN DEĞİL

Gıdanın olmazsa olmaz ihtiyaçlar arasında olduğunu kaydeden Ünlü, “Hayatta her şeyi erteleyebilirsin. Tatil yapmadan yaşanılır ama aç yaşamak mümkün değildir. Bu yüzden tarım ve üretimin ertelenemeyeceğini bir kez daha gördük. Bu kapsamda milli tohumlar üreterek kendi ürettiğimiz tohumlarla dışa bağımlılıktan biran önce kurtulmalıyız” ifadesine yer verdi.

KARLI BÜYÜME ODAKLI POLİTİKALAR İZLENİLMELİ

Üretici olarak Türkiye’de tarımın en büyük sorunları arasında karsızlığın olduğunu belirten Ünlü, Türkiye’de üreticilerin yeterli miktarda para kazanamadığını savundu. Alnının teriyle, el emeğiyle yaptığı işte hak ettiği karşılığı alamamak, bir sonraki neslin de bu işe girmemesi anlamına geldiğini söyleyen Ünlü, “Küçük ve orta ölçekli aile işletmelerinin teşvik edilmesi, kârlı ve büyüme odaklı bir politika izlemelerinin sağlanması lazım” dedi.

rusen-unlu-1-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.