KALİDA BİLİŞİM SEKTÖRÜ KURULDU

Kahramanmaraş Lider İş Adamları Derneği (KALİDA) da bilişim sektörü üyelerinin katılımı ile yapılan toplantıda bilişim sektörü kuruldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 00 0000 00:00
KALİDA BİLİŞİM SEKTÖRÜ KURULDU

Sektörün hedefleri, geleceği ve yapılacak çalışmalara ilişkin bilgilendirme toplantısının ardından bilişim komitesinin hedefleri ve işleyişi hakkında görüşmeler yapıldı. Çok hızlı gelişen bilişim sektörünün ve buna bağlı hizmet sektörünün şehrimizdeki durumu hakkında konuşan KALİDA Genel Sekreteri Mahir Keçe, hayatın her alanını kapsamaya başlayan bilgisayar ve internetin doğru ve etkin kullanılabilmesi için kullanıcıların da eğitilmesi gerektiğini vurguladı. Şirketlerde teknik işler ve muhasebe alanında çalışan kişilere internet güvenliği, bilgisayar program kurulumu ve programları etkin kullanma alanında eğitimler verilmesinin faydalı olacağını belirten Mahir Keçe, KALİDA olarak kurulan bilişim sektörünün bu amaçta faaliyetler yapacağını söyledi.

KALİDA Bilişim Sektörü Başkanlığına seçilen NETOVA bilgisayarın sahibi Ergün KALIÇ “Türkiye'de, internet kullanıcı sayısı son 10 yılda 2 milyondan 35 milyona yükselerek, yüzde 1750 arttı.” dedi. İnternet kullanımı hakkında bilgi veren Kalıç, “Dünya İnternet İstatistikleri sitesinden derlenen bilgilere göre, Kuzey Amerika ülkelerinde nüfusun yüzde 78,3'ü internet kullanıcısı. Yaklaşık 310 milyon nüfuslu ABD'de internet kullanıcı sayısı 245 milyondan fazla. En çok internet kullanıcı sayısı Asya kıtasında. Yaklaşık 3 milyar 900 milyon nüfuslu bu kıtada 922 milyon internet kullanıcısı var. En büyük artışı Afrika yaptı. Yaklaşık 1 milyar nüfuslu kıtada 2000 yılında sadece 4,5 milyon internet kullanıcısı varken 10 yılda bu rakam yüzde 2 bin 527 artışla 118 milyonu aştı.” dedi.

Bilişim sektörünün hedeflerinden bahseden Ergün Kaliç, “Bölgemizde bilişim sektöründe faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar arasında, birlik ve dayanışmayı yaratmak, bilişim uzmanlarına rehberlik etmek ve hizmet verdikleri alanlarda büyümelerini sağlamak, menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak için çalışmalar yapacağız. Hem sektörde faaliyet gösteren arkadaşlarımızı hem de KALİDA üyelerinin işlerini kolaylaştıracak ve verimi artıracak programlar yapacağız.” dedi.

Bilişim sektörü başkanı Kalıç “ Kahramanmaraş ta bilişim sektörü ile birliktelik bu şekilde ilk kez bir oluşum sağlanıyor. KALİDA çatısı altında inanıyorum ki daha iyi bir şekilde birliktelik oluşturacağımıza inanıyorum. Sektördeki diğer arkadaşlarımızı da bu oluşumda görmek istiyoruz.” dedi. Program, KALİDA Bilişim Sektörü üyelerinin toplu resim çektirmesiyle sona erdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.