Kahramanmaraş’taki sütün litresi 10 TL’ye yok satıyor

Manda sütünün korona virüse karşı etkileri var mıdır? Manda sütü nedir?

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Eylül 2020 17:39
Kahramanmaraş’taki sütün litresi 10 TL’ye yok satıyor

Kahramanmaraş’ta verilen desteklerle sayıları her geçen gün artan mandaların başta sütü, yoğurdu ve peyniri yoğun ilgi görüyor.

Dünyada pandemi ilan edilen koronavirüs (Covid-19) hastalığına karşı aşı çalışmaları sürürken, yurt genelinde vatandaşlar alternatif yöntemlere yöneliyor. Astım, bronşit ve korona virüse karşı iyi geldiği iddia edilen manda sütüne yönelen vatandaşlar, talep patlamasına neden oldu.

686ed900-f6b0-4590-a0d9-20291b327b3d.jpg

Manda sütüne yönelen vatandaşların taleplerini karşılamak üzere harekete geçen üreticiler, internet üzerinden reklam yapıyor.
Kahramanmaraş’ta sadece Andırın ve Elbistan ilçelerinde yetiştirilen mandaların sütünü almak isteyen vatandaşlar ise, sıranın kendilerine gelmesini bekliyor.

810c6f1e-2056-47b2-a5f3-98f5e1edaed4.jpg

c1b7653a-a5ec-4bfb-9164-b4c4d7330a26.jpg

“Uzmanlar uyardı, manda sütü tek başına yeterli değil”
Manda sütü hakkında görüşlerini aldığımız Beslenme Uzmanı Kefser Çiftçi, manda sütünün tek başına yeterli olmadığına dikkat çekerek, “Manda sütü diğer sütlere oranla çok daha fazla protein ve kalsiyum içeriyor. Onun haricinde kolesterol oranı baya oldukça düşük, beslenmemizde yer verebiliriz. Antioksidan içeriği ve E vitamini bakımından da zengin. Buda kalp hastalıklarına ve birçok kansere koruyucu olmasını sağlıyor. İlerleyen yaşlardan görülen korkulan kemik erimelerinin önüne geçebilir, küçük yaşta kullanımı. Veya oluşmuş, başlamış olan kemik erimelerin daha yavaş ilerlemesini sağlar. Ayrıca manda sütünden yapılmış yoğurdunda birçok faydası var. Hazımsızlık ve mide problemleri gibi. İçerdiği laktik asit bakterilerinin ürettiği antibiyotik ve antimikrobiyal maddeleri yine bağışıklık anlamında güçlendirmiş oluyor. Besin açısından olukça zengin bir gıda. Ama bu durum tek bir mucizevi besine bağlı değil bu durum. Her besini kontrollü bir şekilde almamız gerekiyor. Gün içerisinde beslenmemiz çok önemli, beslenme şeklimizi nasıl dağıttığımız önemli. Ek olarak gıda takviyelerini eczane satışı olmadan, birçok harici gıda takviyeleri var. Bunların doktor kontrolünde olması lazım. Gerekli tahliller yapıldıktan sonra vücutta gerçekten bir eksiklik varsa, kullanılması fayda sağlar. Yoksa onun haricinde fazlası atılacaktır, ekstra bir faydası görülmeyecektir. Covid-19 hastaları bağışıklıklarını güçlendirmesi gerekiyor. Bu anlamda C vitamini bakımından zengin besinler tüketilebilir. Sebze tüketimine çok özen gösterilmeli. Gün içerisindeki beslenmenin dengeli ve yeterli olması önemli. Günlük almamız gereken kalori ihtiyacını karşılamamız gerekiyor. Vücudu uzun süre aç bırakmamamız gerekiyor. Metabolizmamızın düzenli, bağışıklığımızın yüksek olması açısından” dedi.

Kaynak: SHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.