Kahramanmaraş'ta yaşlı çiftin ziynet eşyalarını çalan hırsızlar yakayı ele verdi

Kahramanmaraş'ta yaşlı çiftin 173 bin TL değerinde altın ve parasının çalınması olayı polis ekipleri tarafından kısa sürede aydınlatıldı. Polis hırsızlarla altın ve paraları da aynı gün ele geçirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Kasım 2020 11:35
Kahramanmaraş'ta yaşlı çiftin ziynet eşyalarını çalan hırsızlar yakayı ele verdi


Olay, Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu İlçesi Bağlarbaşı Mahallesinde meydana geldi.

Köyden evlerine dönen yaşlı çift, pikap araçlarını evin önüne park edip, köyden toplayıp araçla getirdikleri elmaları eve çıkarırken, araçta bulunan çantalarının o esnada çalındığını fark etti. Bir anlık boşluktan faydalanan kimliği meçhul hırsızlar, içerisinde 160 bin TL değerinde ziynet eşyası, 13 bin TL nakit para ve telefon olan çantayı çalıp kayıplara karıştı. Hırsızlığı fark eden çift durumu polise bildirdi. Bunun üzerine Dulkadiroğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma Büro Amirliği ekipleri detaylı araştırma başlattı.

Olay yeri ve çevresinde kamera bulamayan polis, geçmiş tarihte benzer yöntemle hırsızlık yapan kişiler üzerine yoğunlaştı. Onlarca şüphelinin izini süren polis ekipleri, araştırma yaptığı şüphelilerden hareketle Burak G.(24) ve Gökhan Ş. (27) üzerine ağırlık verdi. Çalışmalarını netleştiren polis, Yavuz Selim Mahallesinde belirledikleri iki şahsı takip ederek durdurmak istedi. Kaçmaya başlayan şüpheliler ilçe araştırma ve Narkotik Şubeye bağlı ekipler tarafından kovalamaca sonucu yakalandı. Şahısların üstlerinde ve ikametlerinde yapılan aramada çanta, 11 bin 600 TL para, 160 bin TL’lik ziynet eşyasının tamamı, telefon ve paranın bir miktarını harcayarak satın aldıkları bir torba dolusu uyuşturucu madde ele geçirildi.

Bunun üzerine şüpheli Burak G.ve Gökhan Ş. hırsızlık olayını işlediklerini itiraf etti. Emniyete götürülen 2 şüphelinin ifadeleri sonrası nitelikli hırsızlık suçundan adliyeye sevk edileceği bildirildi.

KAYNAK: Sha

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.