Kahramanmaraş’ta yaşlı adam ev almak isterken dolandırıldığını iddia etti

Kahramanmaraş’ta kendine ait arsa üzerine ev yapmak isteyen ve anlaştığı müteahhit firma tarafından aldatıldığını öne süren 78 yaşındaki Sayit Gök, 5 yıldır süren mahkeme sürecine rağmen sonuç alamadığını ifade ederek, yetkililerden yardım istedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Şubat 2021 14:53
Kahramanmaraş’ta yaşlı adam ev almak isterken dolandırıldığını iddia etti

Sayit Gök, Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesi Beyazıtlı Mahallesi’nde bulunan arsası üzerine 2015 yılında ev yapmaya karar verdi. Bir süre inşaatın yapımını tek başına sürdüren Sayit Gök, maddi anlamda zorlanmasıyla bir müteahhit firmayla anlaştı. Anlaşma sürecinde noter huzurunda sözleme düzenledikleri kaydeden Sayit Gök, okuma yazması olmaması yüzünden müteahhit firması yetkililerinin kendisini aldattığını öne sürdü.

5 katlı 9 dairenin yer aldığı binada bilgisi olmadan satış yapıldığını iddia eden Sayit Gök, “5 katlı binada 9 daire var. 2015 başladığı evimin kaba inşaatı bitti. Sözleşme yaptığım müteahhit sahte belgeler ile farklı bir firmaya inşaatı satıyor. Daha sonra müteahhit noter huzurunda inşaatı devam edebilmek için sözleşme yaptı. Ben sözleşme olduğunu düşünürken, noterde parmak basarak onay verdiğim tapu devir vekaletiymiş. Binada 3 daire dışında, diğer 5 daire usulsüz evraklarla başkalarına satıldı. Suç duyurusunda bulundum. 5 yıldır dava sürüyor. Sonuçlanmasını bekliyorum. Yetkililerden yaşadığım sorunun çözümü için yardım istiyorum” dedi.

KAYNAK: Sha

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.