Kahramanmaraş'ta yarın sokağa çıkma yasağı var mı?

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle bu hafta başından düzenlenen kabine toplantısı sonrası önemli kararlar alındı. Kahramanmaraş'ta kısıtlamalarla ilgili oldukça araştırma yapılıyor. Peki Kahramanmaraş'ta hafta sonu yasak var mı? Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Nisan 2021 19:19
Kahramanmaraş'ta yarın sokağa çıkma yasağı var mı?

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle uygulanmaya devam edilen hafta sonu kısıtlamaları ile ilgili önemli kararlar alındı. Konuyla ilgili olarak Kahramanmaraşlı vatandaşlar, hangi yasakların devam ettiğini ve hafta sonu kısıtlama olup olmadığını merak ediyor. Konuya ilişkin ayrıntıları sizler için bir araya getirdik...

KAHRAMANMARAŞ'TA PAZAR GÜNÜ İÇİN YASAK GELDİ!
Kahramanmaraş'ın hangi risk grubunda yer aldığı araştırılıyor. Risk haritasında yüksek riskli (turuncu) kategoride yer alan Kahramanmaraş'ta,

Akşam 21.00 sabah 05.00 yasağı devam ediyor.

Hafta sonu yasağı Cumartesi günü saat 21.00'de başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayip Pazartesi günü saat 05.00'de bitecek şekilde uygulanacak.

Ramazan Ayında hafta sonu tam kapanma yapılacak.

Restoran, lokanta, kafe vs. faaliyetleri 07.00-19.00 saatlerinde %50 kapasite ile devam ediyor.

Çok yüksek grubu teşkil eden kırmızı kategorideki illerimizin sayısı maalesef nüfusumuzun yüzde 80'ini teşkil eden 58 şehre ulaşmıştır. Yaptığımız değerlendirmeler bütün bunlar ışığında şu hususları milletimizle bugün paylaşma kararı aldık.

Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21 ve sabah 5 olarak haftanın her günü devam edecek. Kırmızı kategorideki illerde sadece pazar günü uygulanan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması artık Cumartesi ve Pazar günü olarak sürecektir.

Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın yüzde 50 kapasite ve belirlenen kurallara uyu şekilde çalışabilecek. Sokağa çıkma günlerindeki paket servis hizmeti mevcut haliyle devam edecek. Ramazan ayında hep birlikte biraz fedakarlık yapacağız.

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.