Kahramanmaraş’ta Üretiyor Dünyaya Satıyor

Vefa Bakırcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hacı İsbir: ”Mutfakta bakır kullanın Covıd-19 virüsü ve kansorejen maddelerden korunun.”

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ağustos 2020 14:51
Kahramanmaraş’ta Üretiyor Dünyaya Satıyor

Bakırı yeniden Kahramanmaraş mutfaklarına kavuşturan Vefa Bakırcılık, dünya markalarına ilmek ilmek ‘Bakır’ işliyor.

Kahramanmaraş’ta mutfak gereçlerinin yanı sıra bakır hediyelik ürünler ve bahçe aksesuarları olmak üzere bakırı çeşitlendirerek işleyen Vefa Bakırcılık, Kahramanmaraş’ta üretiyor dünyaya satıyor. Kentte 1905 yılında Dulkadiroğlu Beyi Alaaddin Ülger’in çarşısını açması ile gelişen bakırcılık mesleği, atalarımızdan bugüne miras kaldı. Vefa Bakır ise atalarımızdan kalan bu mirası ise tüm dünyaya ulaştırıyor.

sablon-son-003.jpg

COVID-19’U BARINDIRMAYAN TEK MADEN

Bakırın insan vücuduna faydalı bir maden olduğunu söyleyen Hacı İsbir, Covıd-19 virüsünü de üzerinde barındırmayan tek madenin bakır olduğunu söyledi. İsbir,

“Bakır, kanserojen maddeleri ve Covıd-19 virüsünü üzerinde barındırmayan tek madendir. Amerikalı bir bilim adamı araştırmaları neticesinde bakırın yabancı virüsleri üzerinde tutmadığını kanıtladı. İnsan vücudunun bakıra ihtiyacı vardır. Bakırda içilen suyun, yenilen yemeğin insan vücuduna büyük oranda etkisi vardır” dedi.

ÜRETİME DESTEK ARTMALI

Üretimde teşviklerin artması gerektiğini ifade eden İsbir, konuşmasının devamında:

“Üretimde ülke olarak yeterli değiliz. Bana göre üretim çok önemli çünkü üretmeden tüketmeye alışan bir milletiz. Tabi, yeni dönemde arttırılan teşviklerle üretimde artış yaşandı ancak bu yeterli değil. Devletimiz imalatçıyı daha çok desteklemeli ve üretime yönelik teşvikleri arttırılmalı. Kahramanmaraş bakır, alüminyum, çelik mutfak gereçleri, oymacılık, altın işlemeciliği gibi birçok dalda üretimleriyle ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Kentimizin 1 milyar dolarlık ihracat hacmi var” dedi.

ÇİN’İN TEK ZARAR VEREMEDİĞİ MESLEK

Pandemi ürecinde üretime ara vermeden devam ettiklerinin altını çizen İsbir,

“Büyük firmalara üretim yaptığımız için pandemi döneminde de üretimlerimize ara vermedik. Tabi ki de turizmin olumsuz etkilenmesinin sektöre negatif yansımaları olsa da, yılsonu hedeflerimiz etkilenmedi. Bakırcılığın anavatanı Kahramanmaraş’tır. Bir çok dizisinin bakır ürünleri Kahramanmaraş’tan gönderiliyor. Çin’in ülkemize zarar veremediği tek meslek bakırcılıktır” dedi.

KAHRAMANMARAŞSPOR DESTEKLENMELİ

Kentin tanıtılması yönünde bir çok sektörlerin önünün açılması gerektiğini savunan İsbir,

Kahramanmaraşspor’u hak ettiği yere getirerek şehrimizin tanıtımına katkı sağlamalıyız. Maalesef Kahramanmaraş’ımızın tanıtımı yeterince yapılmıyor” dedi.

Fuarların tanıtıma çok faydası olduğunu belirten İsbir,

“Fuarlar düzenlenmeli. Yine kentin tanıtımında Kahramanmaraşspor’un önemi çok büyüktür. Kahramanmaraş’ın süper lige çıkması demek bu memleketin tanıtımına çok büyük katkı sağlamak demektir. Milyon dolarlar bile versek Kahramanmaraşspor’un yaptığı tanıtımı hiçbir kuruluş yapamaz. Kentimizde futbol hak ettiği yerde değil ve bunu canlandırmak adına öncelikle baştaki yönetim desteklenmeli. Kendisi tüm çaba ve gayretlerini gösteriyor ama Kahramanmaraşspor başkanını yalnız görüyorum. Tüm siyasiler, sivil toplum kuruluşları desteğiyle takımı hak ettiği yere taşımalıdır” ifadesini kullandı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.