Kahramanmaraş'ta trafik güvenliği farkındalığı artırıldı

Kahramanmaraş'ta düzenlenen etkinliklerle trafik güvenliği farkındalığı artırıldı. Çocuklar ve yetişkinler bilgilendirilerek kazaların önlenmesi hedeflendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Mayıs 2024 09:18
Kahramanmaraş'ta trafik güvenliği farkındalığı artırıldı

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası'nın kutlandığı etkinlikler, Kahramanmaraş'ta düzenlenerek, hem çocuklar hem de yetişkinler için trafik kuralları konusunda bilgilendirme platformu sağladı.
'Hayatla yarışılmaz' sloganıyla öne çıkan etkinlikler, trafikte yaşanan can kayıplarını ve kazaları önlemeye yönelik farkındalık oluşturdu.
Piazza Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliklerde, çocuklar ve gençler trafik güvenliği ile ilgili detaylı bilgilendirme alırken, trafik kurallarının önemi bir kez daha vurgulandı.
Etkinliğin ev sahipliğini Piazza Genel Müdürü Hakan Kaan Avcı yaparken, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü, etkinlikle ilgili olarak, "Trafik Haftası dolayısıyla İl Jandarma Komutanlığı ile birlikte AVM'de bir trafik standı oluşturduk. Hedefimiz, vatandaşlarımızın ve sürücülerimizin trafik kurallarına daha fazla dikkat etmelerini sağlamak" şeklinde açıklamalarda bulundu.
İl Emniyet Müdürü, hız, emniyet kemeri ve kırmızı ışık ihlallerinin trafik kazalarında kritik bir rol oynadığını belirterek, sürücülerin bu kurallara uymalarının önemini vurguladı.
Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan İnan ise özellikle kırsal bölgelerde traktörlerin kasalarının reflektörlerinin tam olması gerektiğine dikkat çekti.
İnan, "Hayatla yarışılmaz. Sevdiklerimize sağ salim ulaşabilmemiz için, öncelikle yol kullanıcılarının bu kurallara uyması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Etkinlik boyunca çocuklar ve gençler, trafik kurallarıyla ilgili eğitim alırken, trafik işaretleri ve araçların fonksiyonlarına dair oyunlar oynandı.
Ayrıca, motosiklet sürücülerine kask takmanın önemi ve doğru kask kullanımıyla ilgili bilgilendirme yapıldı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.