Kahramanmaraş'ta Su Sorununa Çözüm Geldi: 300 Milyon TL'lik Su Projesi!

"Pazarcık'a hayat veren Düzbağ Hattı ve İçmesuyu Arıtma Tesisi projesi, 300 Milyon TL'lik yatırım ile içmesuyu sorununa çözüm getiriyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, altyapıda devrim niteliğinde bir adım attı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Aralık 2023 15:47
Kahramanmaraş'ta Su Sorununa Çözüm Geldi: 300 Milyon TL'lik Su Projesi!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Pazarcık'a yönelik gerçekleştirilen Düzbağ Hattı Bağlantısı ve İçmesuyu Arıtma Tesisi projesi, 300 Milyon TL'lik bir yatırım ile şehre önemli çözümler sunmaya hazırlanıyor. Projenin inşası hızla devam ederken, 12 kilometrelik isale hattının yapımı sürerken, aynı zamanda arıtma tesisinin de yükselmesi hız kazanıyor.

kahramanmarasta-su-sorununa-cozum-geldi-300-milyon-tllik-su-projesi.jpeg

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehrin altyapısından ulaşımına, üstyapısından sosyal tesislerine kadar geniş bir yelpazede ihtiyaçları karşılamak amacıyla yatırımlarını artırarak sürdürüyor. Pazarcık'ın içmesuyu sorununu çözmek adına 11 Kasım 2023 tarihinde temeli atılan Düzbağ Hattı Bağlantısı ve İçmesuyu Arıtma Tesisi projesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün liderliğinde hızla hayata geçiriliyor. Proje kapsamında, 12 kilometrelik isale hattının yapımı devam ederken, aynı zamanda arıtma tesisinin inşası da büyük bir hızla ilerliyor.

pazarcikin-icmesuyu-sorununu-cozume-kavusturacak-proje-hizla-yukseliyor.jpeg

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 300 Milyon TL'lik yatırımın Pazarcık'ın uzun vadeli içmesuyu sorununu çözeceğini belirterek, "Su arzımızı güvence altına almak için önemli çalışmalar yürütüyoruz. Pazarcık, ciddi yatırımlar gerçekleştirdiğimiz ilçelerimizden biri. 300 Milyon TL'lik yatırımla hayata geçirdiğimiz Düzbağ Hattı Bağlantısı ve İçmesuyu Arıtma Tesisi projemizle Helete'nin suyunu 12 kilometrelik hat ve arıtma tesisi ile Pazarcık'a ulaştırıyoruz. Bu proje sayesinde ilçemizin içmesuyu sorununu uzun yıllar boyunca çözüme kavuşturacağız. Ayrıca, Pazarcık ilçemizin altyapısını tamamen değiştirecek 300 Milyon TL'lik bir yatırımı daha başlatıyoruz. Helete bağlantısı ve tüm altyapı yenilemeleriyle birlikte Pazarcık ilçemize toplamda 600 Milyon TL'lik bir yatırım yapmış olacağız" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.