Kahramanmaraş’ta Son Yılların En Sert Kışı Yaşanıyor

Yayınlanma:
Kahramanmaraş’ta Son Yılların En Sert Kışı Yaşanıyor
Editör

Kahramanmaraş’ta hava sıcaklıkları rekor seviyelere geriledi. Şehir merkezinde 57 yıl sonra termometreler -9 dereceyi gösterirken, Göksun’da sıcaklık -28 dereceye kadar düştü.

Kahramanmaraş, son yılların en sert kış koşullarıyla karşı karşıya kaldı. 31 Aralık gecesi başlayan ve günlerce etkisini sürdüren kar yağışıyla birlikte hava sıcaklıklarında ani ve sert düşüşler yaşandı. Özellikle gece saatlerinde etkisini artıran soğuk hava dalgası, şehir genelinde birçok noktada rekor seviyelerin görülmesine neden oldu.

Meteoroloji verilerine göre Kahramanmaraş şehir merkezinde sıcaklık -9 derece olarak ölçüldü. Bu değer, kent merkezinde en son 1968 yılında kaydedilmişti. Soğuk havanın en sert hissedildiği ilçelerden Göksun’da sıcaklık -27,8 dereceye kadar düşerken, Elbistan’da -22,7, Afşin’de -20,6 ve Andırın’da -15,4 derece ölçüldü.karla-mucadele-5.jpeg

Kahramanmaraş Havalimanı’nda sıcaklık -13,1 dereceye kadar gerilerken; Ekinözü’nde -20,8, Nurhak’ta -18, Türkoğlu’nda -14, Çağlayancerit’te -19,6 ve Pazarcık’ta -13,2 derece kaydedildi. Bu değerlerle birlikte Ekinözü, Nurhak, Türkoğlu, Çağlayancerit ve Pazarcık’ta şimdiye kadar ölçülen en soğuk günler yaşandı.

Ulaşım ve Günlük Yaşam İçin Yoğun Mücadele

Yoğun kar yağışı ve dondurucu soğukların günlük yaşamı aksatmaması için şehir genelinde eş zamanlı çalışmalar yürütüldü. Şehir merkezi, ilçeler ve kırsal mahallelerde ana arterlerin açık tutulması amacıyla kar küreme, tuzlama ve solisyon uygulamaları gece gündüz devam etti.

Yaya Güvenliği Ön Planda

Araç trafiğinin yanı sıra yaya güvenliği için de yoğun mesai harcandı. Özellikle şehir merkezinde, kaldırımlar ve yürüyüş yollarında oluşan buzlanmaya karşı temizlik ve tuzlama çalışmaları yapılarak riskler azaltıldı.karla-mucadele-7.jpeg

Kırılan Ağaç Dallarına Müdahale

Karın ağırlığı ve buzlanma nedeniyle bazı bölgelerde kırılan ağaç dalları, yaya ve araç trafiği açısından tehlike oluşturdu. Risk oluşturan dallara hızlı şekilde müdahale edilerek olası kazaların önüne geçildi.

Yetkililer, sert kış koşullarının bir süre daha etkisini sürdürebileceğini belirterek vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.