Kahramanmaraş'ta şehit kızına en mutlu gününde özel sürpriz

Şehit Polis Memuru Halil Aksak'ı kızı Kübra Nur Aksak'ın en mutlu günü nikah töreninde Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, makam aracını gelin arabası olarak süsleterek, sürpriz yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mayıs 2021 20:09
Kahramanmaraş'ta şehit kızına en mutlu gününde özel sürpriz

2008 yılında İskenderun’da PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen Polis Memuru Halil Aksak'ın kızı Kübra Nur Aksak, bugün Kahramanmaraş'taki Atatürk Park’ında düzenlenen bir törenle dünya evine girdi.

İlk olarak Şeyh Adil Mezarlığındaki şehitlik bölümünde babasının mezarını ziyaret eden Kübra Nur Aksak ve Furkan Korkmaz, burada dua edip mezara çiçek bıraktılar.

Nikah törenine Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, milletvekili Habibe Öçal, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, protokol, gelin ve damadın yakınları ile sınırlı sayıda davetli vatandaş katıldı.

Furkan Korkmaz ve Kübra Nur Aksak çiftinin nikahlarını Büyükşehir Belediye Başkanı Hayreddin Güngör kıyarken, nikah şahitliklerini ise Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Milletvekili Habibe Öçal ve Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek oldu.

Tören sonrası gazetecilere açıklama yapan şehit kızı Kübra Nur Aksak, “Aşırı bir gurur verici bir şey. Buradaki olan herkese teşekkür ediyorum. Minnet duyuyorum, Allah hepsinden razı olsun. Gönlüm isterdi ki babam da burada bulunsun. Ama onun yerini aratmadıkları için o kadar çok mutluyum ki, hepsinin arkamda olması bu bana o kadar mutluluk verdi ki, hepsiyle gurur duyuyorum. Onların da benden gurur duyduğuna eminim. Babam tabi beni bir yerlerden izliyordur, eminim buna. Gönlüm isterdi ki yanımda olsun, ama her zaman buramda hissediyorum. Tekrardan hepinize geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Polis Memuru olan damat Furkan Korkamaz ise, “Emniyet mensubuyum, çok da gurur duyarak yaptığım bir meslek. Kayın babamın izinden gidiyorum ben de. Onların sayesinde biz buralardayız gerçekten de. Onları hiçbir zaman unutmayacağız. Şehitlerimiz bizim her şeyimiz. Biz de bu yolda devam edeceğiz inşallah. Hayalim olan bir meslekti. Bugün bir defa daha anladım ki bu arkamızda duranların bizleri ne kadar sevindiğini, ne kadar bağlılığını. Onlar bizi gururlandırdılar. İnşallah her zaman böyle olur” diye konuştu.

Şehitlerimize ve ailelerine her türlü imkan feda olduğunu söyleyen İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, “Benim için değil o makam arabası onların arabası. Onlara her türlü imkan fedadır. Onu öncelikle ifade etmek isterim. Şehidimizin kızının bu mutlu gününde onunla birlikte olmak, onun istek ve arzularını yerine getirmek bizim için bir emirdir” şeklinde konuşdu.

Törende konuşan Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, yeni çifte mutluluklar dileyerek, “Ailesinin bu mutlu gününde onlarla birlikte olmak bizleri de ayrıca mutlu ediyor. Ben genç çiftimizi şimdiden tebrik ediyorum. Allah mesut bahtiyar eylesin” ifadelerine yer verdi.

KAYNAK: Sha

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.